Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ απορρίπτει τα σενάρια για ανασχηματισμό

Η Μέρκελ απορρίπτει τα σενάρια για ανασχηματισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η καγκελάριος δεν σχεδιάζει ανασχηματισμό, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας.

Με αυτό τον τρόπο, ο Στέφεν Ζάιμπερτ απάντησε εμμέσως στον ηττημένο των εκλογών του CDU, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει κυβερνητική θέση.

«Πιστεύω ότι, λόγω της εμπειρίας μου στην πολιτική και στην οικονομία, μπορώ να αντεπεξέλθω σε ένα τέτοιο πόστο», είπε ο Μερτς στη FAZ, συμπληρώνοντας όμως ότι αυτό είναι θέμα της Ανγκελα Μέρκελ.

Πάντως, παραδέχθηκε ότι έχει ήδη συναντηθεί με τη νέα πρόεδρο του CDU, Ανεγκρετ Κραμπ- Καρενμπάουερ, προκειμένου να συζητήσει τη μελλοντική σχέση του με τον κομματικό μηχανισμό, αλλά τόνισε ότι επρόκειτο για εμπιστευτική συνάντηση και αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Τις προηγούμενες ημέρες, πολλά στελέχη του κόμματος ζήτησαν την αξιοποίηση του Μερτς, επειδή έλαβε το 48% στις εκλογές του CDU και δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η συνοχή, ενώ οι απόψεις του για την οικονομία έχουν μεγάλη απήχηση σε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων των Χριστιανοδημοκρατών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μερτς: Η Γερμανία «θα είχε συμβουλεύσει» τις ΗΠΑ να μην κάνουν πόλεμο κατά του Ιράν – Δεν θα λάβουμε μέρος

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη Άουσβιτς, «Ποτέ ξανά»

Γερμανικός Τύπος: Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει ελληνοτουρκικές εντάσεις

DW: Η Κίνα σφυρηλατεί αντιαμερικανική συμμαχία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr