ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμπραήμ Καλίν: Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε όλους τους Κούρδους, μόνο τους αντάρτες

Ιμπραήμ Καλίν: Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε όλους τους Κούρδους, μόνο τους αντάρτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή πως είναι παράλογο να θεωρεί κανείς πως η Τουρκία στοχεύει τους Κούρδους της Συρίας, υποστηρίζοντας πως στόχοι της Άγκυρας είναι το Ισλαμικό Κράτος και οι κουρδικές οργανώσεις YPG και PKK, που θεωρεί ως τρομοκρατικές, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Αναντολού.

Ο εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν αναγκάσθηκε να προβεί στις δηλώσεις αυτές έπειτα από τα σχόλια του Τζον Μπόλτον, συμβούλου ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε πως στις συνομιλίες που θα έχει με Τούρκους αξιωματούχους (και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) την προσεχή εβδομάδα, θα επισημάνει πως οι Κούρδοι στη Συρία θα πρέπει να προστατευθούν.

Οι δηλώσεις Μπόλτον

Οι στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών που υπηρετούν στην βορειοανατολική Συρία θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου διασφαλιστεί πως η Τουρκία ότι δεν θα χτυπήσει τους Κούρδους που βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ και ενόψει επίσκεψής του στην Τουρκία, ο κ. Μπόλτον επισήμανε πως οι Kούρδοι αντάρτες δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο, παρά το γεγονός ότι ο Tούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει προαναγγείλει στρατιωτική επέμβαση για την απομάκρυνσή τους από τα σύνορα.

«Πιστεύουμε πως οι Τούρκοι δεν πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση που θα δεν θα συντονίζεται πλήρως και δεν έχει συμφωνηθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο ελάχιστο προκειμένου να μην κινδυνεύσουν συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που έχουν πολεμήσει μαζί με εμάς», είπε ο κ. Μπόλτον, σύμφωνα με ανταπόκριση διεθνών πρακτορείων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ΥΠΕΡ της Συμφωνίας της Μέκκας και έτοιμοι να καταστείλουν τους Κούρδους

Φαραντούρης στο Εμιρατιανό (ΗΑΕ) ΑΙ-Masshad: «Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας»

Ο Μακρόν χαιρέτησε την ένταξη των κουρδικών σοσιαλιστικών SDF στον τζιχαντιστικό/ισλαμιστικό νέο συριακό στρατό

Στα τουρκικά σχολεία θα διδάσκεται πώς οι Κούρδοι του PKK παρέδωσαν τα όπλα

Η γήρανση του πληθυσμού της Τουρκίας ασκεί πιέσεις στους οίκους ευγηρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr