ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Brexit: Χωρίς πυξίδα είκοσι ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας

Brexit: Χωρίς πυξίδα είκοσι ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τερέζα Μέι προσδοκούσε ότι με την έκκλησή της προς τους Ευρωπαίους να σώσουν τη συμφωνία και με την προειδοποίησή της προς τους σκληρούς Brexiteers ότι χωρίς τη συμφωνία, ίσως δεν έρθει ποτέ το Brexit, θα απέφευγε ακόμη μία επώδυνη ήττα στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης και ένα αβέβαιο μέλλον.

Οι πιθανότητες για μία επιτυχία, ωστόσο, συνεχώς περιορίζονται αντί να αυξάνονται.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Ευρωπαίων, Μισέλ Μπαρνιέ, επανέφερε χθες το βράδυ μία πρόταση αλλαγής στο backstop- το οποίο και εξελιχθεί στο μεγάλο αγκάθι.

Αυτή προβλέπει ουσιαστικά το να παραμείνει εντός του πλαισίου των κανονισμών της Ένωσης μόνο η Βόρεια Ιρλανδία και όχι ολόκληρη η Βρετανία, ώστε να αποφευχθούν τα σύνορα με την Ιρλανδία.

«Δεν είναι η ώρα για να επαναφέρουμε στο τραπέζι προτάσεις, που έχουν απορριφθεί εδώ και καιρό» ήταν το σχόλιο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι επισημάνσεις του προέδρου των Τόρις, Μπράντον Λιούις.

«Δεν πρόκειται να έχουμε μία συμφωνία που θα διακυβεύει την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

»Η πρόταση που εξέφρασε χθες ο Μισέλ Μπαρνιέ θα διακυβεύσει το συμπαγές της ένωσης» τόνισε.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί κάτι που θέτει την ένωση του ΗΒ σε κίνδυνο» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό όμιλο εφημερίδων Funke, σχολίασε πως το σημαντικότερο είναι να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit με καταστροφικές συνέπειες.

Προειδοποίησε ωστόσο παράλληλα πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να καθυστερήσει το πολύ για λίγες εβδομάδες.

Το σενάριο της αναβολής του Brexit έχει ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, καθώς δεν διαφαίνεται φως στον ορίζοντα, την ώρα που η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούτε προς ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους: Ο Τραμπ απαιτεί δεσμεύσεις για το Ορμούζ εντός ημερών

Μετά από ερώτηση Φαραντούρη η Κάγια Κάλας καταδίκασε τις τουρκικές «μαγκιές» στις θάλασσές μας

Συνελήφθη στο Παρίσι η παλαιστινιακής καταγωγής Ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν για υπόθεση τρομοκρατίας· βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή της

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσει το σύστημα αεράμυνας Rapid Sentry στο Κουβέιτ μετά την επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη βοήθεια προς την Ουκρανία για να πιέσει την Ευρώπη να προσχωρήσει στον συνασπισμό του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr