ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ: Σίγουρες οι αποπληρωμές της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια

Έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ: Σίγουρες οι αποπληρωμές της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αιχμές για μέλη του του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), άφησε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, μιλώντας στον Νews 24/7.

Οι εκθέσεις είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, αλλά ορισμένες πτυχές είναι εμποτισμένες από αντιλήψεις που μπορεί να κουβαλάει κάποιος από μεταπτυχιακές σπουδές, τόνισε ο κ. Ψαλιδόπουλος και πρόσθεσε ότι στο μέτρο που η προσέγγιση γίνεται με θεωρητικούς όρους και όχι με με βάση την πραγματικότητα, πρέπει να ασκηθεί κριτική.

Αναφορικά με ενδεχόμενους δημοσιονομικούς κινδύνους από δικαστικές αποφάσεις για αναδρομικά, σημείωσε ότι η απαρίθμηση αυτών αποτελεί το κακό σενάριο, το οποίο δεν σημαίνει ότι θα ισχύσει κιόλας.

Όπως είπε, «περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις. Άλλο είναι να επισημαίνουμε τον κίνδυνο γενικά και αόριστα και άλλο να αντιμετωπίζεις τον κίνδυνο όταν αυτός εκδηλωθεί».

Σχολιάζοντας το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Ψαλιδόπουλος τόνισε ότι βρίσκεται σε μια αδυναμία γιατί δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία, λόγο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι αυτό αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος με τον νέο νόμο Κατσέλη και επομένως τις επόμενες εβδομάδες – αν όχι ημέρες – θα μπει σε άλλη τροχιά το συγκεκριμένο θέμα.

«Κατά συνέπεια δεν είναι σωστό να λέγεται ότι το τραπεζικό σύστημα είναι σε κίνδυνο και να δημιουργείται πανικός στην αγορά», επισήμανε.

Απαντώντας στην ερώτηση πώς από τη μια υπάρχουν δημοσιεύματα για κινδύνους και από την άλλη το ομόλογο που εκδόθηκε πρόσφατα πήγε καλά, υπογράμμισε ότι ο πολίτης θα πρέπει να κρίνει, εάν η γνώμη ενός σχολιαστή, μετράει περισσότερο από αυτό που πιστεύουν οι αγορές.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος τόνισε επίσης ότι η έκθεση καταλήγει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι και πως τα επόμενα 3-4 χρόνια οι αποπληρωμές της Ελλάδας είναι σίγουρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Έτσι θα κυβερνήσω! 20 άξονες κοινωνικής δικαιοσύνης – Για τον λαό και την πατρίδα με πολιτική αρετή και ορθό λόγο

Αλέξης Τσίπρας: «Το ζήτημα της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα» – «Δεν λύνεις κανένα πρόβλημα αν δεν καταπολεμήσεις την αιτία του προβλήματος»

Αλέξης Τσίπρας: «Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά είναι η τέχνη της διεύρυνσης του εφικτού»

Στην τελική ευθεία ο υπερ-πύργος Trump στο Ντουμπάι: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του 1 δισ. δολαρίων

Αλλοδαποί αγοράζουν τη Μύκονο – Βίλες «χρυσάφι» και χρυσές δουλίτσες «ρίαλ εστέιτ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr