ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισόβια στον Ράντοβαν Κάρατζιτς για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα

Ισόβια στον Ράντοβαν Κάρατζιτς για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Εφετείο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στον πρώην πολιτικό αρχηγό των Σερβοβόσνιων Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Η ποινή είναι αυστηρότερη από αυτή που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως το 2016 και ήταν 40 χρόνια.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον Κάρατζιτς ήταν αναντίστοιχη των εγκλημάτων του και έκρινε ότι εσκεμμένα είχε προχωρήσει στη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Στις 11 Ιουλίου του 1995, οι δυνάμεις των Σερβοβόσνιων, υπό τις διαταγές του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς και την πολιτική κάλυψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς και του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ολοκλήρωσαν τη σφαγή 8.000 αρρένων αμάχων μουσουλμάνων σε μία περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας που κυριαρχούσε το σερβικό στοιχείο.

Όσοι δεν εκτελέστηκαν, φορτώθηκαν σε λεωφορεία και στάλθηκαν σε περιοχές που κρατούσαν ακόμα οι Βόσνιοι.

Κάποιοι εκτελέστηκαν και τις επόμενες ημέρες, πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της Σρεμπρένιτσα, στα σύνορα με τη Σερβία.

Οι σφαγές συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι τις 16 Ιουλίου και έλαβαν χώρα σε χωράφια, γήπεδα ποδοσφαίρου, ακόμα και σχολεία και πολιτιστικά κέντρα.

Τα πτώματα ήταν συνήθως δεμένα χειροπόδαρα και κάποια έφεραν σημάδια ακρωτηριασμών και βασανιστηρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως… «Μακεδονίας» – Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί ξανά τα Βαλκάνια

Αλβανία: Μετά τη συνάντηση Ράμα-Μητσοτάκη, βανδαλισμοί σε ελληνικές επιγραφές στη Δρόπολη

Αλ. Τσίπρας: Το «μεγάλο κόλπο» του Μητσοτάκη με τη ΔΕΗ σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος

Ο Νίκος Δένδιας με τον Ίβιτσα Ντάτσιτς της Σερβίας – Μία μακρόχρονη φιλία

Νίκος Δένδιας σε ΕΛΔΥΚΟ: «Επιτρέπετε με την παρουσία σας [στο Κόσοβο] να υπάρχει ασφάλεια, να υπάρχει ειρήνη, να υπάρχει σταθερότητα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr