ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την εκτίμηση ότι ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που καταγράφηκε το Σάββατο στο Γαλαξίδι και έγινε αισθητός και στην Αθήνα μπορεί να μην ήταν ο κύριος υποστήριξε σε νέες του δηλώσεις ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Τσελέντης.
«Η μετασεισμική ακολουθία δεν είναι καθόλου φυσιολογική αν και υπάρχουν και σεισμοί που δεν έχουν δώσει καμία μετασεισμική ακολουθία» είπε στο Ράδιο Γάμμα της Πάτρας.
«Προσωπικά δεν είμαι 100% πεπεισμένος ότι είναι ο κύριος σεισμός.
»Οι καταγραφές που είχαμε ήταν για λίγο μεγαλύτερο σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ» πρόσθεσε ο κ. Τσελέντης.
Όπως εξήγησε «εδώ και περίπου 2 μήνες εγώ, ο Μάκης Χουλιάρας και η ομάδα Βαρώτσου είχαμε εντοπίσει μια διέγερση στα πλαίσια της οποίας είχαμε τον σεισμό της Πρεβέζης, τον σεισμό των Πατρών με 4,1 Ρίχτερ και τον σεισμό στο Γαλαξίδι στα πλαίσια των προσεισμικών κυμάτων που είχαμε καταγράψει».
Μάλιστα, διευκρίνισε για τη μετασεισμική ακολουθία ότι ένας σεισμός της τάξης των 5,3 Ρίχτερ «περιμένεις σε μεγάλο ποσοστό ότι θα μας δώσει έναν μετασεισμό 4,5R, 4,7R 4,4R και αυτό δεν έχει γίνει.
»Κινδυνολογία δεν κάνουμε αλλά πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο».
Απηύθυνε, δε, έκκληση στους δημάρχους Πατρών, Πύργου και Αμαλιάδας να δουν τα σχολεία της περιοχής δίνοντας ένα «χρονικό παράθυρο 2-3 εβδομάδων» για έναν νέο σεισμό.
«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός» κατέληξε ο Άκης Τσελέντης.























































