Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας «έσφιξε» τον Ράμα – Τηλεφωνική επικοινωνία με τελεσίγραφο

Ο Τσίπρας «έσφιξε» τον Ράμα – Τηλεφωνική επικοινωνία με τελεσίγραφο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στον απόηχο της πρόσφατης έντασης που προκάλεσαν τα Τίρανα με την απόφασή τους να δημεύσουν εκτάσεις «φιλέτα» των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και της Εκκλησίας.

Όπως είναι γνωστό, η προκλητική και παράνομη απόφαση του καθεστώτος των Τιράνων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

Μόλις την πληροφορήθηκε, από το Βουκουρέστι όπου βρισκόταν συμμετέχοντας σε βαλκανική τετραμερή κορυφής, προειδοποίησε δημόσια την Αλβανία ότι η Ελλάδα θα απαντήσει με μπλοκάρισμα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ.

Η αλβανική κυβέρνηση, μόλις πληροφορήθηκε την οργή του Έλληνα πρωθυπουργού, κατέβασε την προκλητική απόφασή της από την ιστοσελίδα της αλβανικής Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνομιλία με τον Αλβανό ομόλογό του επικεντρώθηκε στο νόμο για τις περιουσίες στην ακτή του Ιονίου και στο νόμο για τις μειονότητες.

Επιπλέον, μίλησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις και για διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Όπως πληροφορείται το TRIBUNE και από άλλες πηγές, όχι διπλωματικές αλλά εξίσου καλά ενημερωμένες, ο Αλέξης Τσίπρας «έσφιξε» ασφυκτικά τον Έντι Ράμα στο τηλεφώνημά τους, κάνοντάς του σαφές ότι κάθε απόκλιση από τη νομιμότητα θα έχει βαριές κυρώσεις από την Αθήνα.

Η προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε ολόκληρη την Αλβανία -και όχι μόνο στη Βόρεια Ήπειρο- αποτελεί εθνική στρατηγική για τον Ηπειρώτη πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Αλέξης Τσίπρας από το Παλλάς: Άμεσα η επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης – Ομιλία προάγγελος νέου κόμματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...