ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το TRIBUNE παρουσιάζει τη νέα φρουρά του Αλέξη Τσίπρα - Για τον λαό και την πατρίδα
Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ - Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι
Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η πρόταση του Ιράν - Τι ζητά το Ιράν
«Ο στρατός θα καταρρεύσει»: Δραματική προειδοποίηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ για την κρίση της επιστράτευσης
Οι προτάσεις του Ιράν προς τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Αλ Μαγιαντίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σχεδόν το 90% των Αιγυπτίων ψηφοφόρων επικύρωσε την συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα επιτρέψει ενδεχομένως στον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι να παραμείνει στην εξουσία έως το 2030.
Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα που διήρκησε τρεις μέρες, ήταν 44,33% και το 88,83% των συμμετεχόντων ενέκρινε τις συνταγματικές τροποποιήσεις, τις οποίες είχε ψηφίσει το κοινοβούλιο, δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Λασέν Ιμπραχίμ.
«Αυτές (οι τροποποιήσεις) τίθενται σε ισχύ από τώρα», τόνισε ο Ιμπραχίμ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Σημείωσε πως 23,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι ενέκριναν τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα.
Με βάση το νέο Σύνταγμα, η τρέχουσα θητεία του Σίσι θα παραταθεί από τα τέσσερα στα έξι χρόνια και στη συνέχεια θα μπορεί να επαναθέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία που θα διαρκεί έξι χρόνια.
Βάσει των τροποποιήσεων, ο πρόεδρος θα αποκτήσει επίσης νέες εξουσίες για τον διορισμό δικαστικών αξιωματούχων, θα ενισχυθεί ο ρόλος του στρατού και θα δημιουργηθεί μια άνω βουλή.
Ο Σίσι ανήλθε στην εξουσία αφού έγινε η αιχμή του δόρατος για την απομάκρυνση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων το 2013. Εκλέχθηκε για δεύτερη τετραετή θητεία το 2018.























































