Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία έτοιμη να βοηθήσει τους Κούρδους – Ο Ομπάμα νίπτει τας χείρας του

Η Γαλλία έτοιμη να βοηθήσει τους Κούρδους – Ο Ομπάμα νίπτει τας χείρας του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε την Πέμπτη στον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη στις δυνάμεις που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράκ.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας δεν προσδιορίζει τη φύση ή το περιεχόμενο της υποστήριξης που υποσχέθηκε ο Ολάντ στους Κούρδους.

Την ίδια ώρα, ο Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται να εγκαταλείπει τους 40.000 ζωροάστρες Γιαζίντι που έχουν καταφύγει στο όρος Σίντζαρ κυνηγημένοι από το Ισλαμικό Κράτος στη μοίρα τους.

Νωρίτερα την Πέμπτη η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο έγραψε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέταζε το ενδεχόμενο να δώσει εντολή να αρχίσουν αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών και ρίψη εφοδίων κατεπειγόντως ώστε να βοηθηθούν οι περίπου 40.000 Γιαζίντι στο Σίντζαρ.

Όμως, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε αργά την Πέμπτη ότι δεν επιβεβαιώνει το σχέδιο να αρχίσουν αεροπορικά πλήγματα για να μπορέσουν να σωθούν τα μέλη των Γιαζίντι που έχουν αποκλειστεί εκεί.

Ο εκπρόσωπος χαρακτηριστικά δήλωσε πως «δεν υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές λύσεις στα προβλήματα στο Ιράκ».

Κι αυτή η δήλωση σηκώνει πολλές ερμηνείες, όταν ειδικά οι ΗΠΑ είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνες για τα σημερινά προβλήματα του Ιράκ.

*Η φωτογραφία είναι από το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων και δείχνει τους Γιαζίντι που ζουν απροστάτευτοι πάνω στο βουνό Σίντζαρ, δίχως τρόφιμα και δίχως φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post του Τζεφ Μπέζος

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Πληθώρα διασήμων στα νέα έγγραφα για την υπόθεση Επστάιν – Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την ελίτ

Ποιος είναι ο Βάαλ; Τα νέα έγγραφα για τον Έπσταϊν προκαλούν σοκ εν μέσω ισχυρισμών για «θυσίες»· «Πολύ βαθιά και ακραία η υπόθεση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr