ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έκρηξη σημειώθηκε σε ιρανικό τάνκερ, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά ενώ το πλοίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Isna.
Το τάνκερ Sinopa ανήκει στην κρατική εταιρεία του Ιράν (NIOC) και σύμφωνα με ειδικούς τους οποίους επικαλείται Isna πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τάνκερ έγινε στόχος δύο πυραύλων.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται 60 μίλια από το λιμάνι της Τζέντα, και πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν ανώνυμα πηγές στο πρακτορείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Nour, το οποίο πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.
Η ένταση έχει κλιμακωθεί ανάμεσα στους δύο περιφερειακούς εχθρούς, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία, τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, στις 14 Σεπτεμβρίου.
Την ευθύνη ανέλαβαν οι Χούτι της Υεμένης, αλλά ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία κατηγορούν το Ιράν για την επίθεση.
Στον απόηχο της είδησης η τιμή του μπρεντ κατέγραψε άνοδο έως και 2,3% στα 60,46 δολάρια το βαρέλι και στις 10.15 πμ (ώρα Ελλάδος) διαμορφώνεται στα 60,13 δολάρια.
Το Sinopa μεταφέρει 1 εκ. βαρέλια πετρέλαιο με προορισμό τη Συρία.























































