ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Διπλωματικό Σώμα, Λιβύη, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, Νίκος Δένδιας, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Η δωροδοκία των 6 δισ.: Η μυστική προσφορά του Κατάρ στο Ιράν για την παύση των ιρανικών επιθέσεων στο έδαφός
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
Με κόστος 2 δισ. δολάρια την ημέρα, πόσο μπορεί να αντέξει η Ουάσιγκτον τον πόλεμο με το Ιράν;
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
Πώς θα καταληφθούν τα Στενά: Οι επιλογές του Πενταγώνου για χερσαία επιχείρηση Αμερικανών πεζοναυτών και αλεξιπτωτιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, την Παρασκευή 29/11 κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβης της Τρίπολης της Λιβύης.
Ο Νίκος Δένδιας έδωσε στον διπλωμάτη της Τρίπολης προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου να μας γνωστοποιήσει το περιεχόμενο του Μνημονίου (σχετικά με τις ΑΟΖ) που υπέγραψε η κυβέρνησή του με την Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης. Ειδάλλως θα ληφθεί απόφαση άμεσης απέλασής του, λένε διπλωματικές πηγές.
Παράλληλα η Αθήνα συνομιλεί με τις Βρυξέλλες και δρομολογούνται διαβήματα της Ε.Ε. στην Τρίπολη αλλά και την Άγκυρα.
Επίσης αναμένεται να προσκληθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, ο οποίος πρόσκειται στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος αντιμάχεται την φιλοτουρκική και ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης.
Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.
























































