ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την επίσκεψη Πόμπεο στην Κύπρο

Τι είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την επίσκεψη Πόμπεο στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντική και ουσιαστική χαρακτηρίζει η Λευκωσία την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πόμπεο, στην Κύπρο.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε πως πρόκειται για μια σημαντική και ουσιαστική επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ, θα ανταλλαχτούν απόψεις για τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες της Λευκωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, και θα συζητηθούν η κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό και οι προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πώς μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες ενισχύεται περαιτέρω η διμερής συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ σε όλους τους τομείς στη βάση μιας θετικής προσέγγισης», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε πως «θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις σε μια περίοδο ιδιαίτερων προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο» και πως κατά τις συνομιλίες με τον Πόμπεο θα συζητηθεί και το θέμα των περιφερειακών συνεργασιών που Κύπρος και Ελλάδα έχουν αναπτύξει με χώρες της περιοχής.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, θα ανταλλαχτούν και απόψεις «για το πώς η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει στον τερματισμό των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που ανάμεσα σε άλλα θα επιτρέψει και την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για το Κυπριακό από εκεί που έμεναν στο Κραν Μοντανά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΗΕ – Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Αμοιβαία αμυντική συνδρομή Ελλάς, Κύπρου, Αιγύπτου – Ο Νίκος Δένδιας «μπλόκαρε» τη «φούσκα»-συμφωνία της Μέκκας από την Ανατ. Μεσόγειο

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Βυθίζεται η δημοτικότητα του Τραμπ – Έπεσε στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό της πολιτικής του καριέρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr