Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Διώξε τα ΜΑΤ από τα νησιά και πάμε μαζί στην εκπόνηση εθνικού σχεδίου

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Διώξε τα ΜΑΤ από τα νησιά και πάμε μαζί στην εκπόνηση εθνικού σχεδίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παίρνει θέση για το προσφυγικό και τις προθέσεις της κυβέρνησης κόντρα στην κοινή γνώμη, να κατασκευάσει νέες δομές στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός καλεί τον κ. Μητσοτάκη «Να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

»Να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά.

»Και να αναστείλει τις εργασίες για τη δημιουργία φυλακών» και «μετά από επτά μήνες παλινωδιών και αλλεπάλληλων αλλαγών συντονιστών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», όπως γράφει χαρακτηριστικά, να ξεκινήσει διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για την αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, είναι έτοιμος να βάλει πλάτη για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Μετά από επτά μήνες παλινωδιών και αλλεπάλληλων αλλαγών συντονιστών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να πορεύεται χωρίς στρατηγική αλλά με περίσσιο αυταρχισμό.

Οι ιδεοληψίες και η διαχειριστική της ανικανότητα έχουν μετατρέψει τα νησιά του βόρειου Αιγαίου σε «μόνιμο πάρκινγκ ψυχών».

Ακριβώς δηλαδή αυτό που ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης κατήγγειλε προεκλογικά και υποσχόταν ότι αν εκλεγεί θα αποτρέψει.

Σήμερα όμως ο κος Μητσοτάκης έχει ξεχάσει τις προεκλογικές υποσχέσεις και αρνείται να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών με μετεγκατάσταση ευάλωτων πληθυσμών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αφήνει τα νησιά μας να βουλιάξουν, μόνο και μόνο για να μη συγκρουστεί με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της παράταξής του στην επικράτεια, που αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη.

Και αποφασίζει μάλιστα να καταφύγει στη χρήση βίας απέναντι στους νησιώτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, έστω και την ύστατη στιγμή, να αλλάξει ρότα:

Να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά.

Και να αναστείλει τις εργασίες για τη δημιουργία φυλακών.

Στο βαθμό που ο κος Μητσοτάκης εγκαταλείψει την αδιέξοδη επιλογή του αυταρχισμού και της βίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, είναι έτοιμος να βάλει πλάτη για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για την αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Διότι δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη και στήριξη στις χώρες της ΕΕ και να συμπεριφέρεσαι χωρίς αλληλεγγύη και στήριξη στα νησιά της ελληνικής επικράτειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανικός Τύπος: Η Ισπανία νομιμοποιεί 500.000 μετανάστες «χωρίς χαρτιά»

Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...