Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι διαδίδουν ψευδή είδηση ότι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν Σύρο στα σύνορα (βίντεο)

Οι Τούρκοι διαδίδουν ψευδή είδηση ότι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν Σύρο στα σύνορα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ισλαμικό καθεστώς της Τουρκίας διακινεί ψευδές βίντεο στο Twitter με τον υποτιθέμενο φόνο ενός πρόσφυγα από Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα.

Πολύ άμεσα ο Στέλιος Πέτσας, με ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά, διέψευσε ως ψευδή είδηση (fake news) το προβοκατόρικο βίντεο και κάλεσε τους πάντες να είναι προσεκτικοί στην αναμετάδοση της τουρκικής προπαγάνδας.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να ξεψυχά σε ένα χωράφι περιτριγυρισμένος από άλλους άνδρες. Οι εικόνες παραπέμπουν σε μετανάστες.

Ωστόσο, το βίντεο δεν προσκομίζει καμία απόδειξη ότι ο άνδρας σκοτώθηκε στα σύνορα στη Θράκη από Έλληνες στρατιώτες.

Το ανάρτησε ο Μουγκίρα αλ Σαρίφ (Mughira Al Sharif), ο οποίος παρουσιάζεται στο Twitter ως δημοσιογράφος του γραφείου του BBC στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτός ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο νεκρός, που φέρεται να ονομάζεται Άχμεντ Άμπου Εμάντ, «ήταν Σύρος μετανάστης που σκοτώθηκε από Έλληνες στρατιώτες το πρωί».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος προσθέτει ότι ο Σύρος μετανάστης σκοτώθηκε στις 09.07 το πρωί ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τα σύνορα. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Τουρκία, καταλήγει.

Οι Τούρκοι θα εξαντλήσουν εναντίον μας όλες τις τεχνικές μαύρης προπαγάνδας, που εκπαιδεύτηκαν επί χρόνια να διαδίδουν εις βάρος Κούρδων και Σύρων και άλλων θυμάτων του επεκτατισμού τους.

Εάν είναι πραγματικό, τι μπορεί να είναι

Να υπενθυμίσουμε ότι δεκάδες πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από Τούρκους συνοριοφύλακες στα σύνορα της Τουρκίας με τη βόρεια Συρία.

Εάν το βίντεο είναι πραγματικό, εάν, θα μπορούσε να είχε γυριστεί στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία και ο Σύρος να έπεσε από τουρκικά πυρά.

Δηλαδή, κατά την προσφιλή τους τακτική, επιχειρούν να «χρεώσουν» στην Ελλάδα ένα από τα αναρίθμητα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος.

Υπογραμμίζουμε, εάν το βίντεο είναι πραγματικό και όχι σκηνοθετημένο.

Το περιβάλλον της Ιντλίμπ στα σύνορα είναι πράσινο, με δάση, μοιάζει με τη Θράκη. Δεν είναι έρημος όπως άλλες περιοχές της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγο της μέσα σε μίνι μάρκετ

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...