ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Κύπρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νίκος Αναστασιάδης, Πρόσφυγες,


















































«Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω» και για ανοιχτά σπίτια: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90%
Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη - Ασφαλής ο Ερντογάν από... υγειονομική βόμβα
Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
ΠΑΣΟΚ: Αυτοί απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την οποία αποφασίστηκε ότι θα μεταβεί άμεσα δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου στην Ελλάδα για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό και την πολιτική της Τουρκίας στο θέμα, καθώς και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο.
Υπήρξε απόλυτη συναντίληψη μεταξύ των δύο ηγετών, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κούσιος, και οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν και για τη στάση την οποία θα τηρήσουν στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενόψει των συνομιλιών του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Μισέλ καθώς και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Επίσης, είπε ο εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πληροφόρησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει στην Ελλάδα δύναμη αποτελούμενη από μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης.
Η πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και ως εκ τούτου άμεσα δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου θα μεταβεί στην Ελλάδα για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.
























































