ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως, αν εκλεγεί στις 3 Νοεμβρίου, θα ακυρώσει την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
«Την πρώτη ημέρα της προεδρίας μου, θα επανενταχθώ στον ΠΟΥ και θα υπογραμμίσω και πάλι την παγκόσμια ηγεσία μας», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter.
«Οι Αμερικανοί είναι πιο ασφαλείς όταν η Αμερική δεσμεύεται να ενισχύσει την παγκόσμια Υγεία», εξήγησε.
Ο Τραμπ έθεσε χθες επισήμως σε κίνηση τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ θέτοντας σε εφαρμογή τις απειλές του να εγκαταλείψει την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, την οποία κατηγορεί ότι άργησε να αντιδράσει στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Η αποχώρηση θα ισχύσει έπειτα από έναν χρόνο, στις 6 Ιουλίου 2021.
Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας και αντίπαλοι του προέδρου επέκριναν την απόφασή του αυτή.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΠΟΥ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη, είναι αρμόδιος για την παγκόσμια μάχη εναντίον των ασθενειών και εναντίον της Covid-19, η οποία εξακολουθεί να διαδίδεται στον κόσμο.























































