ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τουρκία,


















































FORBES: Ο Βλάντιμιρ Πούτιν οδεύει προς την πτώση εντός της επόμενης τριετίας
Η Κέικο Φουχιμόρι πρόεδρος του Περού - Κέρδισε τον Ρομπέρτο Σάντσες με διαφορά μόλις 50.000 ψήφων
Ο Πεζεσκιάν προειδοποίησε τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για «ασφυξία» από τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό - Τελείωναν φάρμακα και τρόφιμα στο Ιράν
Να σταματήσουμε τον ψευδοχαλίφη Ερντογάν ΤΩΡΑ πριν βυθίσει την περιοχή σε νεοοθωμανικό πόλεμο
Η Τουρκία προειδοποιεί για ανανεωμένο περιφερειακό πόλεμο καθοδηγούμενο από το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κάτω από τον τίτλο «Καίει», το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα την Τρίτη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» γράφει ότι ενώ συνεχίζεται η κατρακύλα της τουρκικής λίρας (ΤΛ) έναντι των ξένων νομισμάτων, η αξία της κατέστη χαμηλότερη ακόμα και από την νομισματική μονάδα που χρησιμοποιείται στην Παπούα Νέα Γουινέα, η οποία θεωρείται μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο.
Στην πρώτη διαπραγμάτευση της βδομάδας τη Δευτέρα, οι τιμές συναλλάγματος έσπασαν άλλο ένα ρεκόρ.
Το δολάριο πωλείτο προς 7,2997 ΤΛ, το ευρώ προς 8,6157 ΤΛ και η στερλίνα προς 9,5693 ΤΛ.
Εξάλλου, το νόμισμα της Παπούα Νέας Γουινέας έφτασε στις 2,08 ΤΛ χθες, ενώ το νόμισμα του Αζερμπαϊτζάν στις 4,2990 ΤΛ.
Ο πληθωρισμός που ανεβαίνει με την απώλεια της αξίας της ΤΛ έναντι των ξένων νομισματικών μονάδων και η αγοραστική δύναμη που μειώνεται σε εξάρτηση με αυτό, έκαναν άνω κάτω την ζωή μας ως μια πραγματικότητα της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου», σημειώνει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι «η υπερβολική άνοδος στις τιμές συναλλάγματος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες βιώνουμε το σοβαρότερο σοκ του συναλλάγματος από τον Αύγουστο του 2018, έκανε τόσο τους ειδικούς όσο και τους πολίτες να ζουν έναν εφιάλτη».
Ο οικονομολόγος Γκιοκσέλ Σαϊντάμ δήλωσε στην εφημερίδα ότι η μόνη λύση είναι η αύξηση των επιτοκίων.























































