ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,


















































Γεωπολιτικός σεισμός! Ήταν η Σαουδική Αραβία και η Συρία οι χώρες που συζητούσαν «ειρήνη» με το Ισραήλ ως προκάλυμμα για
Τεράστια αποστολή αμερικανικού στρατιωτικού υλικού έφτασε στο λιμάνι της Χάιφα
«Φωτιές» στην Ιερουσαλήμ από διαρροές για αραβικό σχέδιο παραπλάνησης - Διαψεύδει εμπλοκή της Αιγύπτου ο Νετανιάχου
Το Πεντάγωνο απορρίπτει την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και επανεξετάζει τις πυρηνικές επιλογές
Αλέξης Τσίπρας: Έτσι θα κυβερνήσω! 20 άξονες κοινωνικής δικαιοσύνης - Για τον λαό και την πατρίδα με πολιτική αρετή και
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο «A Haber».
Εξαίρεσε από την απειλή πολέμου την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος, λέγοντας ότι, «δεν μας αφορά η επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο. Μπορούν να το κάνουν εκεί. Δεν έχει καμία σχέση με εμάς», ωστόσο, «δεν μπορούν να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο.
»Η απόφαση που έλαβε η Εθνοσυνέλευσή μας πριν χρόνια ισχύει, αυτό είναι αιτία πολέμου. Αυτό είναι αιτία πολέμου», επανέλαβε για να το τονίσει.

Το πρωί του Σαββάτου ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, απείλησε με πόλεμο εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια [Διαβάστε ΕΔΩ].
Ακολούθησε έντονη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου διαμηνύεται στους Τούρκους ότι δεν τους πέφτει λόγος τι θα κάνει η Ελλάδα με τα χωρικά της ύδατα [Διαβάστε ΕΔΩ].
























































