ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σταθάκης απαντά στον Δένδια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας

Ο Σταθάκης απαντά στον Δένδια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του απαντά στα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Νίκος Δένδιας σχετικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Δένδιας σε συνέντευξη του δείχνει να δυσανασχετεί με το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον, ο κ. Υπουργός διογκώνει τα προς διαχείριση κόκκινα δάνεια σε 80 δις χωρίς να κάνει διαχωρισμό μεταξύ στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά αποκλειστικά τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά των μικρομεσαίων.

Δεύτερον, ο κ. Δένδιας αγνοεί την έννοια της μόχλευσης των αρχικών κεφαλαίων ενός φορέα.

Τρίτον, η κυβέρνηση προωθεί την άνευ κανόνων ρύθμιση των κόκκινων δανείων από τις ίδιες τις τράπεζες ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησης τους σε εταιρίες γύπες ή/και πλειστηριασμών.

Έτσι, ο κ. Δένδιας κινείται αυστηρά εντός των επιλογών των τραπεζών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μικρομεσαίων δανειοληπτών.

Τέλος, σε σχέση με την αναπτυξιακή τράπεζα η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε πρόσφατα Ελληνογαλλογερμανικό επενδυτικό ταμείο με αρχικά κεφάλαια μόλις 700 εκατ. ευρώ και έδρα το Λουξεμβούργο.

Πριν από λίγες μέρες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ταμείο στα 4 δισ. εφόσον ενσωματωθεί σε αυτό το ΕΤΕΑΝ και άλλοι συναφείς φορείς.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται μια σύγχυση του κ. Δένδια αναφορικά με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ίδρυση κανονικών και αναπτυξιακών τραπεζών.

Τον ευχαριστούμε για τις συμβουλές του και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα διασφαλίσουμε την ενοποίηση όλων των αναπτυξιακών ταμείων σε ενιαία τράπεζα με έδρα την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας ΔΕΝ ξεχνά την Κύπρο και τους Έλληνες (Ελλαδίτες και Κυπρίους) που έπεσαν πολεμώντας την τουρκική ορδή

Ο Σαμαράς αποτελειώνει τον Μητσοτάκη – Τον Σεπτέμβριο ανακοινώνει κόμμα

Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

Παρανάλωμα του πυρός 306.000 στρέμματα και ο Μητσοτάκης δηλώνει: «Όταν καίγεται ένα δάσος δεν σημαίνει ότι χάνεται…»

Ο Φρέντης Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν αν προτίθεται να δημιουργήσει Ευρωπαϊκό Ταμείο για την αποζημίωση των πυρόπληκτων πολιτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...