ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Υπό όρους η έγκριση του εμβολίου της Moderna

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Υπό όρους η έγκριση του εμβολίου της Moderna
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι συνέστησε την υπό όρους έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου της Moderna εναντίον του κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας από 18 ετών.

Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο κατά του COVID-19 που συστήνει ο EMA για έγκριση.

«Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) αξιολόγησε διεξοδικά τα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και συνέστησε να χορηγηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημη υπό όρους άδεια κυκλοφορίας.

»Αυτό θα εξασφαλίσει στους πολίτες της ΕΕ ότι το εμβόλιο πληροί τα πρότυπα της ΕΕ και θέτει σε εφαρμογή τις διασφαλίσεις, τους ελέγχους και τις υποχρεώσεις για την υποστήριξη εκστρατειών εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ», αναφέρει ο ευρωπαϊκός οργανισμός.

«Αυτό το εμβόλιο μας δίνει ένα άλλο εργαλείο για να ξεπεράσουμε την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Έμερ Κουκ.

«Αποτελεί μια απόδειξη για τις προσπάθειες και τη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων ότι έχουμε αυτήν τη δεύτερη θετική σύσταση για εμβόλιο λίγο προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που ο ΠΟΥ κήρυξε την πανδημία», συνέχισε.

«Θα παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για να διασφαλίσουμε τη συνεχή προστασία του κοινού της ΕΕ.

»Το έργο μας θα καθοδηγείται πάντα από τα επιστημονικά στοιχεία και τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών της ΕΕ», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης-Μανιάτης καταγγέλλουν με γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν μονομερείς ενέργειες της Λιβύης για ΑΟΖ

Ο Γιάννης Μανιάτης ζητά από την ΕΕ στοχευμένες κυρώσεις στην Τουρκία για τον αγωγό Τουρκίας-κατεχόμενης Κύπρου – Προς ελλην. κυβέρνηση: «ΞΥΠΝΑΤΕ!»

POLITICO: «Νέο ελληνικό βέτο» στις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας – Στο επίκεντρο το ρωσικό LNG

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι «ΑΣΠΙΔΕΣ» λόγω του εμπάργκο των Χούτι

Σαΐντ Σαβερντί: Το Ιράν θα αποκαλύψει πυραύλους που θα πλήξουν την Ευρώπη (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr