ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Έκλεισαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών – Τι δείχνουν τα exit poll

Αλβανία: Έκλεισαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών – Τι δείχνουν τα exit poll
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εκλογές, Έντι Ράμα,

Με τη συμμετοχή των εκλογέων να ανέρχεται στο 48% και να είναι αυξημένο κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (2017) έκλεισαν στις 7 μ.μ. (τοπική ώρα) οι κάλπες για την εκλογή νέου κοινοβουλίου στην Αλβανία.

Η ψηφοφορία στα 5200 εκλογικά τμήματα διεξήχθη ομαλά με κάποια μικροπροβλήματα, τα οποία, ωστόσο, δεν έβλαψαν τη διαδικασία, γεγονός που χαιρέτισαν όλες οι πλευρές.

Η επιτυχής διαδικασία της ψηφοφορίας αποτελεί, σύμφωνα με τον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία Λιουίγκι Σορέκα, την αρχή του τέλους των εκλογών στη χώρα.

Απομένει, ωστόσο, η καταμέτρηση των ψήφων, διαδικασία που παραδοσιακά αμφισβητείται στις αλβανικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ιλιριάν Τσελιμπάσι, που έγινε μόλις έκλεισαν οι κάλπες, δεν είναι γνωστό πότε θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Δεσμεύτηκε, ωστόσο, ότι το αποτέλεσμα για τα κόμματα και τις προεκλογικές συμμαχίες θα ανακοινωθούν σε 48 ώρες από την έναρξη της καταμέτρησης.

Με κάποια exit polls, που όμως δεν θεωρούνται αξιόπιστα, να δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στο αντιπολιτευόμενο, τον Έντι Ράμα, Δημοκρατικό Κόμμα και άλλα να εμφανίζουν προπορευόμενο το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα, η αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης, Μονίκα Κριεμάδι, σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «σαρωτική νίκη της αντιπολίτευσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα – Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις

Ο φόβος των ΜΙΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Βρετανία: Κρίσιμες εκλογές την Πέμπτη – Δυσοίωνα τα μηνύματα για την κυβέρνηση Στάρμερ

Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως… «Μακεδονίας» – Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί ξανά τα Βαλκάνια

Αλβανία: Μετά τη συνάντηση Ράμα-Μητσοτάκη, βανδαλισμοί σε ελληνικές επιγραφές στη Δρόπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr