ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους τρομοκράτες Ταλιμπάν να μην αφήσουν το Αφγανιστάν να γίνει τρομοκρατική φωλιά

Ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους τρομοκράτες Ταλιμπάν να μην αφήσουν το Αφγανιστάν να γίνει τρομοκρατική φωλιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αυτοί που τώρα κατέχουν την εξουσία, έχουν και την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι παγκόσμιες τρομοκρατικές ομάδες δεν θα επιστρέψουν και πάλι», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι Ταλιμπάν δεν θα πρέπει να αφήσουν το Αφγανιστάν να γίνει γόνιμο έδαφος ανάπτυξης της τρομοκρατίας και πάλι, προειδοποίησε την Τρίτη το NATO, σημειώνοντας ότι η συμμαχία κατέχει την στρατιωτική ισχύ για να πλήξει τρομοκρατικές ομάδες από μεγάλη απόσταση, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Αυτοί που τώρα κατέχουν την εξουσία, έχουν και την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι παγκόσμιες τρομοκρατικές ομάδες δεν θα επιστρέψουν και πάλι», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε την ικανότητα να πλήξουμε τρομοκρατικές ομάδες από απόσταση αν διαπιστώσουμε ότι οι ομάδες αυτές προσπαθούν και πάλι να επιστρέψουν, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας επιθέσεις κατά του NATO και των συμμάχων του», πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε παράλληλα τους Ταλιμπάν να διευκολύνουν την αναχώρηση για όσους θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι οι χώρες της συμμαχίας έχουν συμφωνήσει να στείλουν και άλλα αεροπλάνα για να βοηθήσουν την εκκένωση της Καμπούλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επιστολή Φαραντούρη στο Κογκρέσο για τον τουρκικό επανεξοπλισμό: «Μην ανατρέψετε την ισορροπία στην Αν. Μεσόγειο»

Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν – Το Ισραήλ αντιδρά

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr