ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τουρκία, Χρηματιστήριο,


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
Η Αίγυπτος ανέκτησε αρχαίο τεχνούργημα της εποχής του Τούθμωση Γ' από την Ολλανδία μέσω διεθνούς συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέα ιστορική βουτιά κατέγραψε την Τρίτη η τουρκική λίρα, χάνοντας πάνω από το 4% της αξίας της μέσα σε μία ημέρα, έναντι του δολαρίου και του ευρώ.
Γύρω στις 19.50 απόψε (ώρα Ελλάδας) η ισοτιμία διαμορφωνόταν στις 13,44 λίρες ανά δολάριο και στις 15,15 ανά ευρώ, ένα επίπεδο που δεν είχε φτάσει ποτέ έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Η νέα πτώση καταγράφεται λίγες ώρες πριν μεταδοθεί η συνέντευξη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη δημόσια τηλεόραση TRT.
Τη Δευτέρα, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι αντιτίθεται σε κάθε «συμβιβασμό» όσον αφορά τα επιτόκια, παρά τη βύθιση του νομίσματος.
Η λίρα έχασε την περασμένη εβδομάδα το 13% της αξίας της έναντι του δολαρίου μέσα σε λίγες ώρες, απώλεια που εν μέρει προκλήθηκε από τη μείωση των επιτοκίων.
Διαφωνώντας με τις κλασικές οικονομικές θεωρίες, ο Ερντογάν εκτιμά ότι τα υψηλά επιτόκια ευνοούν τον πληθωρισμό.
Όπως επιθυμούσε ο πρόεδρος, η Κεντρική Τράπεζα μείωσε και πάλι τα επιτόκια τον Νοέμβριο (από το 16 στο 15%) για τρίτη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες, ενώ ο πληθωρισμός φτάνει το 20%, είναι δηλαδή τέσσερις φορές υψηλότερος από τον στόχο που επιδίωκε η κυβέρνηση.
Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου, που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, θα είναι υψηλότερος από 20%.
Από την αρχή του έτους η λίρα έχει χάσει πάνω από το 40% της αξίας της.























































