ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,


















































Λύθηκε το μυστήριο με την οσμή που «έπνιξε» την Αθήνα
Ιρανικά κρατικά όργανα δημοσιεύουν λίστα θανάτου με στόχο Δυτικούς Ηγέτες μετά τον θάνατο του Ανώτατου Ηγέτη
ΑΠΕΙΛΗ! Οι λαγοκέφαλοι «κατακτούν» τις ελληνικές θάλασσες - Επιτίθενται λουόμενους, μετατρέπουν τις θάλασσες σε υγρές ερήμους
Χανιά: Συνελήφθη ακόρεστος 34χρονος αλλοδαπός που πρόσφερε σε δύο ανήλικους χρήματα για να «πάνε» μαζί του - Την έπεσε και
Πτώση 30% στην κατανάλωση ποτών - Αιτίες; Αλκοτέστ και φτώχεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η παραλλαγή «Όμικρον» της Covid-19 ενδέχεται να προσβάλλει εμβολιασμένους και άτομα με υψηλή έκθεση στον ιό, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.
Πρόσθεσε ότι «δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν οι εμβολιασμένοι έχουν αρκετή προστασία για να αποφύγουν τη σοβαρή νόσηση από το νέο στέλεχος, αλλά περιμένουμε ωστόσο ότι θα είναι προστατευμένοι από σοβαρή λοίμωξη».
Όπως είπε «το νέο στέλεχος έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς το περίμενε να κάνει την εμφάνισή του κάποια στιγμή το νέο έτος» σημείωσε δε ότι «υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του εμβολίου σχετικά γρήγορα».
Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν κάνει ενισχυτική δόση θα έχουν επαρκή προστασία ενάντια στη σοβαρή νόσηση και ίσως και σε κάθε μορφή νόσησης, κάτι που θα εξακριβωθεί σε λίγες εβδομάδες.
«Όσο περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανοσία, τόσο πιο προστατευμένοι είμαστε ενάντια στην ικανότητα της Covid-19 να μεταλλάσσεται», είπε από την πλευρά της η Οζλέμ Τουρετσί, η δεύτερη εκ των ιδρυτών της BioNTech.
Ο Ουγκούρ Σαχίν εξέφρασε την άποψη ότι «θα χρειαστεί ένα νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 και το ερώτημα είναι πότε θα το χρειαστούμε».
Προέβλεψε τέλος ότι «οι ανεμβολίαστοι ενδέχεται να έχουν ακόμη περισσότερο σοβαρή και ταχεία νόσηση» και πως «αυξάνεται η πιθανότητα ότι οι άνθρωποι θα χρειάζονται ετήσιο εμβόλιο κατά της Covid-19, αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης».























































