Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορούν την κυβέρνηση για «πλήρη διαστρέβλωση» του θεσμού των υποτροφιών

50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορούν την κυβέρνηση για «πλήρη διαστρέβλωση» του θεσμού των υποτροφιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «πλήρη διαστρέβλωση του θεσμού των υποτροφιών σε φοιτητές που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» κατηγορούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με ερώτηση που κατέθεσαν, έπειτα από πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη, ζητούν από την υπουργό Παιδείας να εξηγήσει τους λόγους που άλλαξαν τα κριτήρια μοριοδότησης. Όπως αναφέρουν:

«Οι υποτροφίες που προορίζονταν για τις ευπαθείς ομάδες φοιτητών με βάση συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, μετατρέπονται σε υποτροφίες επιμέλειας, αλλάζοντας τη φιλοσοφία του Προγράμματος και αδιαφορώντας για το μέλλον των φοιτητών που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν πως το «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)» ξεκίνησε το 2018, στοχεύοντας στην ενίσχυση φοιτητών με οικογενειακά εισοδήματα που δεν ξεπερνούσαν τα 7.500 ευρώ.

Υπήρχαν επίσης κριτήρια ώστε να διασφαλιστεί πως οι υποψήφιοι ήταν ενεργοί φοιτητές (πχ: να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το 60% των μαθημάτων του προηγούμενου έτους).

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τη Νίκη Κεραμέως να εξηγήσει γιατί η προκήρυξη του ΙΚΥ, η οποία εκδόθηκε με δύο χρόνια καθυστέρηση, εξαλείφει κάθε κοινωνικό κριτήριο και ακυρώνει τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου προγράμματος.

Παράλληλα, ζητούν την άμεση αποκατάσταση του θεσμού ώστε να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτούς για τους οποίους σχεδιάστηκε.

Δηλαδή, τους επιμελείς φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Έλενα Καραγεωργοπούλου έφυγε από την Πλεύση Ελευθερίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης απειλεί τώρα και δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,5% η ΝΔ – Απογοήτευση, οργή και ανασφάλεια για το 90% της κοινωνίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...