Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Θησαυρίζει» η Ρωσία: Επιπλέον 1 τρισ. ρούβλια (13,7 δισ. ευρώ) από τις εξαγωγές καυσίμων φέτος

«Θησαυρίζει» η Ρωσία: Επιπλέον 1 τρισ. ρούβλια (13,7 δισ. ευρώ) από τις εξαγωγές καυσίμων φέτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία αναμένεται ότι θα εισπράξει επιπλέον 1 τρισεκατομμύριο ρούβλια (13,7 δισεκ. ευρώ) από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων το 2022 και ένα μέρος του ποσού αυτού μπορεί να δαπανηθεί για τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής επιχείρησής της στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

«Υπολογίζουμε ότι τα πρόσθετα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και το 1 τρισεκ. ρούβλια, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης», είπε ο Σιλουάνοφ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Στο παρελθόν βάζαμε ένα μέρος των χρημάτων που προέρχονται από το πετρέλαιο και το αέριο στα αποθεματικά μας αλλά φέτος θα δαπανηθούν όλα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ, τα χρήματα αυτά τα δοθούν για την πληρωμή των συντάξεων, τη στήριξη οικογενειών με παιδιά και «τη διεξαγωγή της ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

«Έχουμε τους πόρους», διαβεβαίωσε.

Η Ρωσία εισπράττει ποσά ρεκόρ από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων, κυρίως επειδή οι τιμές έχουν εκτοξευτεί.

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες αλλά δεν έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής να διακόψουν σταδιακά την αγορά ρωσικού πετρελαίου, κυρίως λόγω της άρνησης της Ουγγαρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσει η Ουκρανία από το Ντονμπάς για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Ιράν: «Μηδενική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ» – Οι «παραγωγικές συνομιλίες» του Τραμπ «ψευδείς ειδήσεις» και «ψυχολογικές επιχειρήσεις»

Ιράν προς ΟΗΕ: Ελεύθερη η διέλευση «μη εχθρικών» πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr