Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πανικό η αυλή του Μαξίμου μετά την παρέμβαση Τσίπρα για αντιμέτωπους «με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες»

Σε πανικό η αυλή του Μαξίμου μετά την παρέμβαση Τσίπρα για αντιμέτωπους «με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε χρόνο ρεκόρ απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενδεικτικού του πανικού που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πρόκειται για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι είναι «αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται το απόρρητο για εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είδε «τραμπουκισμό» του Αλέξη Τσίπρα και απειλές, υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απειλεί ευθέως όσους και όσες σέβονται τις θεσμικές διαδικασίες και επιδιώκουν τη σοβαρή, ουσιαστική και με κανόνες διερεύνηση και διαλεύκανση όλων των ζητημάτων».

Ωστόσο, η συγκεκριμένη φράση του Αλέξη Τσίπρα βασίζεται στα όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Όπως σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, «η Επιτροπή Θεσμών, κατά τη ρητή πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 43Α παρ. 2 α) ασκεί έλεγχο επί της ΕΥΠ, άρα δεν μπορεί να προβληθεί κανενός είδους απόρρητο προς αποφυγή μαρτυρίας ενώπιον της».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι η διάταξη «παραπέμπει στα άρθρα 146 και 147 του Κανονισμού, που ρυθμίζουν την διαδικασία ενώπιον των εξεταστικών επιτροπών κ που με τη σειρά τους παραπέμπουν στο άρθρο 225 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει ποινή φυλάκισης σε όσους αρνούνται μαρτυρία ή αποκρύπτουν την αλήθεια».

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο κ. Τσίπρας, ύστερα και από τα όσα αποκαλύπτονται για τις παρακολουθήσεις στελεχών των Κυβερνήσεών του στη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, αντί να κινηθεί με θεσμική υπευθυνότητα, επέλεξε για άλλη μια φορά ανεύθυνες κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού.

»Επιπλέον, σε μια επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού, με το γνωστό από την περίοδο των “αγανακτισμένων” επιτηδευμένα οργίλο ύφος του, απειλεί ευθέως όσους και όσες σέβονται τις θεσμικές διαδικασίες και επιδιώκουν τη σοβαρή, ουσιαστική και με κανόνες διερεύνηση και διαλεύκανση όλων των ζητημάτων.

»Όση σκόνη κι αν προσπαθεί να σηκώσει ο κ. Τσίπρας, όσες απειλές και αν εκτοξεύσει, το ζήτημα των επισυνδέσεων θα φωτιστεί για όλη την τελευταία δεκαετία.

»Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες, που ορίζονται με νόμους και επιβάλλεται να τηρούνται μέχρι κεραίας.

»Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Ενώ ο λαός «φοβάται» να πάει βενζινάδικο ή σούπερ-μάρκετ η κυβέρνηση Μητσοτάκη «μοιράζει το δημόσιο χρήμα σε “δικούς της” ανθρώπους»

Κατώτατος μισθός: Στα 920 ευρώ μεικτά, με αύξηση 1,3 ευρώ την ημέρα, εν μέσω σαρωτικής ακρίβειας

Στη Βουλή το ζήτημα της «Φωνής της Ελλάδας» με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο 28/03 στη Λαμία: Για «αυτά που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε μαζί»

Ταλ Ντίλιαν: Δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος, το Predator παρέχεται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις και Αρχές ασφάλειας, αυτοί ορίζουν τους στόχους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...