ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 - Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ - Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η γαλλική ιστοσελίδα, «Africa Intelligence», μετέδωσε ότι ο Χαλίφα Χάφταρ απειλεί να μπλοκάρει πετρελαιοπηγές σε εδάφη που ελέγχονται από τις δυνάμεις του προκειμένου να ανακτήσει τη θέση του στον αγώνα για την εξουσία στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι αυτή η κλιμάκωση προέρχεται ύστερα από αιγυπτιακή πίεση.
«Υπήρξαν αρκετές ενδείξεις τις τελευταίες ημέρες: η έξαρση της αναταραχής στη Φεζάν, κοντά στο σημείο που βρίσκονται τα πεδία Σαράρα και Ελ Φιλ, και η ανακοίνωση του Χάφταρ, κατά τη διάρκεια της επιδεικτικής στρατιωτικής παρέλασής του στη Σέμπχα στις 17 Οκτωβρίου, για μια πιθανή επίθεση κατά της Τρίπολης», έγραψε η ιστοσελίδα.
Προστίθεται ότι η σύμμαχος του Χάφταρ, η Αίγυπτος, τον πιέζει να αναλάβει δράση ενάντια σε μια ενεργειακή συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Τρίπολης και Τουρκίας.
«Ως επικεφαλής του ενεργειακού συμβουλίου, ο προσωρινός πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά έχει το πάνω χέρι σε όλα τα θέματα πετρελαίου.
»Το πιο σημαντικό, του δίνει ένα μέσο για να αποδυναμώσει τη θέση του υπουργού πετρελαίου του, Μοχάμεντ Αούν, και του προέδρου της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC)», προσθέτει το δημοσίευμα.
Αναφέρεται επίσης ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μείωσαν την οικονομική τους βοήθεια για τον Χάφταρ και έχουν επίσης υποστηρίξει τον Ντμπέιμπα, μια απώλεια που η υποστήριξη της Αιγύπτου δεν μπορεί να αναπληρώσει.























































