ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία,


















































Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις αλλά με κινήσεις
Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ουάσιγκτον επανέλαβε την Πέμπτη την απόρριψή της για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Συρία υπό το καθεστώς Άσαντ μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στη Δαμασκό αυτή την εβδομάδα.
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, σεΐχης Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, συναντήθηκαν στη Συρία την Τετάρτη, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, για να συζητήσουν την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την αποκατάστασή τους.
Αλλά οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλει συντριπτικές οικονομικές κυρώσεις στο καθεστώς Άσαντ και σε όσους σχετίζονται με αυτό, συνεχίζουν να αντιτίθενται στην προσέγγιση και τις προσπάθειες αποκατάστασης των σχέσεων με τη σημερινή συριακή κυβέρνηση.
«Η θέση μας για την εξομάλυνση με το καθεστώς Άσαντ παραμένει αμετάβλητη.
»Δεν το υποστηρίζουμε», δήλωσε στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο Al Arabiya English.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε την ίδια απάντηση όταν ρωτήθηκε για το τελευταίο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΑΕ στη Συρία.
Ο Άσαντ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πέρυσι τον Μάρτιο, η οποία επικρίθηκε από την Ουάσιγκτον.
Μετά το ξέσπασμα του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, ο Αραβικός Σύνδεσμος εξεδίωξε τη Δαμασκό και οι περισσότερες χώρες της περιοχής διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί της.
Τα τελευταία χρόνια, αρκετές χώρες του Κόλπου και άλλες αραβικές χώρες έχουν κινηθεί για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΑΕ, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.
Η Τουρκία φέρεται να θέλει να κανονίσει μια συνάντηση μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του αλ Άσαντ στο εγγύς μέλλον.























































