Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν θέλει να πουλήσει F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα – Μενέντεζ: Θα συνεχίσω να εμποδίζω

Ο Μπάιντεν θέλει να πουλήσει F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα – Μενέντεζ: Θα συνεχίσω να εμποδίζω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εμποδίζει τη πώληση πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία, εκτός εάν η Άγκυρα βελτιώσει τις επιδόσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σταματήσει να απειλεί τους περιφερειακούς συμμάχους των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης 40 αμερικανικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών F-16, αξίας 20 δισ. δολαρίων, στην Τουρκία και, χωριστά την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-35 επόμενης γενιάς στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που επιβεβαιώνει το Politico.

Μια τέτοια συμφωνία θα απαιτούσε την έγκριση του Κογκρέσου και την κάμψη της αντίθεσης του Ρόμπερτ Μενέντεζ όσον αφορά την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα.

Ωστόσο, σε δήλωσή του, σύμφωνα με το Politico, ο Αμερικανός γερουσιαστής τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει γνώμη.

«Αντιτίθεμαι σθεναρά στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση Μπάιντεν πώληση νέων αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία», είπε ο Μενέντεζ, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συνεχίζει να «υπονομεύει το διεθνές δίκαιο, να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες και να επιδεικνύει ανησυχητική και αποσταθεροποιητική συμπεριφορά, τόσο στην Τουρκία όσο και ενάντια σε γειτονικούς συμμάχους του ΝΑΤΟ».

«Μέχρι ο Ερντογάν να σταματήσει τις απειλές του, να βελτιώσει τις επιδόσεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό –συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης δημοσιογράφων και των πολιτικών της αντιπολίτευσης– και αρχίσει να ενεργεί όπως θα έπρεπε ένας έμπιστος σύμμαχος, δεν θα εγκρίνω αυτή την πώληση», συνέχισε ο Μενέντεζ, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...