ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρπόλησαν το κοινοβούλιο στην ισλαμική Μπουργκίνα Φάσο (βίντεο)

Πυρπόλησαν το κοινοβούλιο στην ισλαμική Μπουργκίνα Φάσο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άλλη μία χώρα με έντονο ισλαμικό στοιχείο, αφού το 60% των πολιτών είναι μουσουλμάνοι, έχει παραδοθεί στις φλόγες του εμφυλίου.

Οργισμένοι κάτοικοι της Μπουρκίνα Φάσο, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και πυρπόλησαν το κτίριο ενώ σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία στις φλόγες έχει παραδοθεί και το κτίριο του κόμματος του προέδρου της χώρας.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο την ώρα που θα αποφάσιζαν την παράταση της θητείας του Μπλεζ Κομπαορέ που κυβερνά με την στήριξη της Γαλλίας την χώρα από το 1987 όταν έριξε τον προηγούμενο Πρόεδρο με πραξικόπημα.

Επίσημα υπάρχει ένας νεκρός, αλλάόλες οι αναφορές στο διαδίκτυο κάνονυ λόγο για 3 νεκρούς ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί είναι δεκάδες.

Οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο λίγο πριν εισέλθουν όλοι οι βουλευτές με την αστυνομία να ανοίγει πυρ προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή αλλά στην συνέχεια αποχώρησε.

burkina 1

burkina 2

burkina 3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία – «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας

Παρίσι: Οι Γάλλοι Ελευθεροτέκτονες τίμησαν και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά – Γκιγιόμ Τρισάρ: «Η Δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη»

Ικαρία: Γάλλος τουρίστας ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο

Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία: Η επικοινωνιακή καπηλεία από τον Μητσοτάκη μιας διαχρονικής εθνικής στρατηγικής

Ο Νίκος Δένδιας συνυπέγραψε την Ανανέωση της Συμφωνίας για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr