Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας άνδρας που φέρεται ότι βρισκόταν σε επαφή με τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας και τις βοηθούσε να ετοιμάσουν μια απόπειρα εναντίον του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνελήφθη στην Πολωνία, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές και οι πολωνικές εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για έναν Πολωνό πολίτη, του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το μικρό όνομα και το αρχικό του επωνύμου του: Πάβελ Κ.

Ο άνδρας αυτός φέρεται ότι είχε ως αποστολή «να συλλέξει και να παραδώσει πληροφορίες στην υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (…), κυρίως να βοηθήσει τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να σχεδιάσουν μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας ενός ηγέτη ξένου κράτους, του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι», ανέφερε η ανακοίνωση των εισαγγελικών Αρχών της Πολωνίας.

Ο Πάβελ Κ. δήλωνε «έτοιμος να αναλάβει δράση για λογαριασμό της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είχε επαφές με πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εμπλέκονται ευθέως στον πόλεμο στην Ουκρανία», προστίθεται στο ίδιο κείμενο.

Η Βαρσοβία ενημερώθηκε για τη δράση του Πάβελ Κ. από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό γενικό εισαγγελέα Αντρίι Κόστιν, ο συλληφθείς είχε αναλάβει «να συλλέξει και να μεταφέρει στο επιτιθέμενο κράτος πληροφορίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου Ρεζόφ-Γιασιόνκα, στη νοτιοανατολική Πολωνία, απ’ όπου περνούν συχνά ο Ζελένσκι –όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό– αξιωματούχοι άλλων χωρών που μεταβαίνουν στην Ουκρανία και κομβόι με βοήθεια για την Ουκρανία.

Ο Πάβελ Κ. έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου – Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση

Πούτιν: Οι συνέπειες ενός πολέμου στο Ιράν μπορεί να είναι εξίσου σοβαρές με εκείνες της πανδημίας COVID

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσει η Ουκρανία από το Ντονμπάς για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr