ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κόμμα του Φάρατζ κέρδισε ακόμα μία έδρα στη βρετανική Βουλή

Το κόμμα του Φάρατζ κέρδισε ακόμα μία έδρα στη βρετανική Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα Reform UK, υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ, εξασφάλισε μία επιπλέον κοινοβουλευτική έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη, πλήττοντας το Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.

Η υποψήφια του Reform UK, Σάρα Πότσιν, επικράτησε με διαφορά μόλις έξι ψήφων έναντι της Εργατικής Κάρεν Σορ, κατακτώντας την έδρα της περιφέρειας Ράνκορν και Χέλσμπι, στη βορειοδυτική Αγγλία, η οποία μέχρι πρόσφατα αποτελούσε προπύργιο των Εργατικών.

Την 1η Μαΐου διεξήχθησαν τοπικές εκλογές σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας για 1.600 θέσεις δημοτικών συμβούλων και έξι δημαρχιακές θέσεις, αποτελώντας την πρώτη εκλογική δοκιμασία για την κυβέρνηση Στάρμερ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 10 μήνες.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η εκλογή για την πλήρωση της κοινοβουλευτικής έδρας στην περιφέρεια Ράνκορν και Χέλσμπι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Ούτε νωρίς ούτε αργά, τώρα είναι η ώρα» – 26 Μαΐου το νέο κόμμα

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

«Δεν τελειώσαμε με το Ιράν»: Γιατί ο Νετανιάχου μάχεται για την αναβολή των εκλογών

Εκλογές τον Σεπτέμβριο στο Ισραήλ; Η θρησκευτική κρίση που απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση Νετανιάχου

Ανδρουλάκης: Τρίτη θητεία ΝΔ σημαίνει οπισθοδρόμηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr