Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση MRB: Το 29,1% θα ψήφιζε κόμμα Τσίπρα και το 16,1% κόμμα Σαμαρά

Δημοσκόπηση MRB: Το 29,1% θα ψήφιζε κόμμα Τσίπρα και το 16,1% κόμμα Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της MRB, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ήταν το αν οι ερωτηθέντες θα ψήφιζαν κόμματα με αρχηγούς τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά.

Το 29,1% απαντά ότι σίγουρα ή μάλλον θα ψήφιζε ένα κόμμα με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα και το 65,8% δεν θα το στήριζαν.

Ειδικότερα, το 12,6% λένε «σίγουρα ναι» και το 16,5% «μάλλον ναι».

Στον αντίποδα, το 49,3% απαντούν «σίγουρα όχι» και το 16,5% «μάλλον όχι».

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι, Κεντροαριστεροί ή Αριστεροί, το 43,7% απαντά ότι σίγουρα ή μάλλον θα ψήφιζε ένα κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 52,9% σίγουρα ή μάλλον δεν θα το ψήφιζε.

Στο ίδιο ερώτημα για ένα κόμμα με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, το 16,1% λένε ότι σίγουρα ή μάλλον θα το ψήφιζαν και το 80,1% εκφράζουν την αντίθετη θέση.

Συγκεκριμένα, το 3,3% λένε «σίγουρα ναι» και το 12,8% «μάλλον ναι».

Αντίθετα, το 67,9% απαντούν «σίγουρα όχι» και το 12,2% «μάλλον όχι».

Τσίπρας ή Κωνσταντοπούλου;

Στην ερώτηση ποιος εκ των Αλέξη Τσίπρα και Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να ενώσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, το 32,5% πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να το κάνει αυτό.

Από την άλλη, το 30,9% εκτιμά ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά και το 31,2% απαντά «κανένας».

Ανά κόμμα, στο ίδιο ερώτημα ο Αλέξης Τσίπρας επικρατεί στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (66,9% έναντι 20,6% της Κωνσταντοπούλου) και του ΠΑΣΟΚ (50,2% έναντι 23,1%).

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό στους ψηφοφόρους του κόμματός της (61,5% έναντι 20,8% του Τσίπρα) και στην αδιευκρίνιστη ψήφο (36,2% έναντι 21,5%).

Υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση

Σε ερώτημα αν συμφωνούν με την θέση ότι «αν υπάρχει ισχυρή εναλλακτική κυβερνητική πρόταση και τελικά η ΝΔ θα ανακάμψει», το 52% απαντά πως «μάλλον διαφωνεί/σίγουρα διαφωνεί», ενώ το 39,8% δηλώνει πως «σίγουρα συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Πέφτει κι’ άλλο η ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας – Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά

Η επεισοδιακή κατάθεση του «Φραπέ» για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αλέξης Τσίπρας για αγρότες: «Αυτοί που διεκδικούν το δίκιο τους δεν είναι εγκληματίες»

«Ιθάκη»: Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, το «κάστρο» της Δημοκρατικής Παράταξης

Σαμαράς: «Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που βρίσκονται στα μπλόκα δεν κερδίζουν κάθε τόσο το τζόκερ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...