Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατηγορεί Ισραήλ και Εμιράτα (ΗΑΕ) για τον χαρακτηρισμό της από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατηγορεί Ισραήλ και Εμιράτα (ΗΑΕ) για τον χαρακτηρισμό της από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αδελφοί ΜουσουλμάνοιΜουσουλμανική Αδελφότητα) απέρριψαν την Τετάρτη 26/11 το εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, το οποίο εξετάζει τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης ως «τρομοκρατικής».

Παράλληλα, κατηγόρησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ ότι άσκησαν πιέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση για να προβεί σε αυτή την κίνηση.

Σε δήλωση που απέστειλε στο μέσο Arabi21, η οργάνωση ανέφερε ότι αντιτίθεται σθεναρά στο εκτελεστικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 24 του τρέχοντος μηνός.

Τόνισε δε, ότι η κίνηση αυτή έχει πολιτικά κίνητρα και αποτελεί αποτέλεσμα εξωτερικών πιέσεων από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με στόχο να ωθήσουν την κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εκδώσει την εν λόγω απόφαση.

Στη δήλωση αναφέρεται: «Πολλές δημοκρατικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν επανεξετάσει στο παρελθόν τέτοιες προτάσεις και έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα: ότι η κατάταξη των Αδελφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατικής ομάδας είναι εντελώς αποκομμένη από την πραγματικότητα και δεν υποστηρίζεται από κανένα στοιχείο. (…) Τα γεγονότα δεν έχουν αλλάξει».

Και προσθέτει: «Αυτό που έχει αλλάξει είναι μόνο το επίπεδο της εξωτερικής πίεσης, ιδίως αυτής που ασκείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ, για την υιοθέτηση πολιτικών που εξυπηρετούν ξένες ατζέντες και όχι τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ ήταν έτοιμο να σκοτώσει Αραγτσί και Καλιμπάφ αλλά οι ΗΠΑ το σταμάτησαν

Ισραηλινός αξιωματούχος: Νεκρός σε πλήγμα ο αρχηγός του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης – Ήταν υπεύθυνος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ

Προετοιμάζουν οι ΗΠΑ χερσαία επιχείρηση στο εσωτερικό του Ιράν;

Κάθε κράτος πληρώνει το τίμημα της ιρανικής επιθετικότητας, δηλώνει ο Δρ Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ στην κυβέρνηση Τραμπ

48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr