ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Νταράα, Συρία,


















































Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του
Προετοιμάζουν οι ΗΠΑ χερσαία επιχείρηση στο εσωτερικό του Ιράν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονταν για το τηλεοπτικό δίκτυο της συριακής αντιπολίτευσης Orient News σκοτώθηκαν στα νοτιοδυτικά της χώρας από πύραυλο που έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).
Η οργάνωση, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι οι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν την Δευτέρα κοντά στην πόλη Σέιχ Μισκίν, στη νότια επαρχία Ντεράα που βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς.
Επικαλούμενη το τηλεοπτικό δίκτυο, η CPJ ανέφερε ότι τα θύματα είναι οι δημοσιογράφοι Ράμι Άσμι και Γιούσεφ Ελ Ντους και ο εικονολήπτης Σάλεμ Χαλίλ και ότι σκοτώθηκαν από τον συριακό στρατό.
Η οργάνωση προσθέτει ότι δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει από ανεξάρτητη πηγή αν ο πύραυλος στόχευσε απευθείας το όχημα των δημοσιογράφων, ενώ σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν σχολίασαν.
Περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί καλύπτοντας τον πόλεμο στη Συρία, ο οποίος εισέρχεται τώρα στον τέταρτο χρόνο, σύμφωνα με την CPJ.
Παρότι οι αποκεφαλισμοί ξένων δημοσιογράφων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, η CPJ υποστηρίζει ότι η μεγάλη πλειονότητα των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στη Συρία ήταν ντόπιοι.























































