Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Θεόδωρος Κατσανέβας
Πανεπιστημιακός, Γ.Γ. Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ

Τι μπορεί να κάνει η ελληνική κυβέρνηση με την επικράτηση του ΟΧΙ

Τι μπορεί να κάνει η ελληνική κυβέρνηση με την επικράτηση του ΟΧΙ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά την επικράτηση του όχι την Κυριακή στο δημοψήφισμα, παρ’ όλη την κολοσσιαία εκστρατεία φόβου από το ξένο και ντόπιο κατεστημένο, τη Δευτέρα το πρωί η ελληνική κυβέρνηση, οπλισμένη με την ισχύ του θετικού γι΄αυτήν δημοψηφίσματος, θα μπορέσει να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος με τους Θεσμούς.

Η πρώτη κίνηση που οφείλει να κάνει είναι, να ελέγξει το τραπεζικό σύστημα και να το αποκόψει από τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εδρεύει στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορεί να το επιβάλει αν επικρατήσει το ναι, με δεδομένο ότι θα βρίσκεται υπό παραίτηση.

Στην περίπτωση του ναι, οι Θεσμοί θα επιβάλλουν τις θελήσεις τους. Πρωταρχικό τους μέλημα θα είναι η επιβολή ακραίων διαδικασιών πτώχευσης των τραπεζών και της χώρας, με συνακόλουθο κούρεμα των καταθέσεων βαθύτερο απ’ αυτό της Κύπρου.

Με το όχι, η ισχυροποιημένη ελληνική κυβέρνηση, θα μπορέσει να διασφαλίσει τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες από την αρπαγή που τους επιφυλάσσουν οι Θεσμοί, με αιτιολογικό την αποπληρωμή των χρεών της χώρας προς τους δανειστές.

Οι τράπεζες θα ανοίξουν πολύ σύντομα, αν και για ένα ορισμένο διάστημα δε θα επιτρέπεται η ανάληψη αδικαιολόγητων υπέρογκων ποσών και κυρίως, η ανεξέλεγκτη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση μπορεί να αναζητήσει διάφορες επιλογές, με πρώτη την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ. Στην περίπτωση που συναντήσει άρνηση από την ΕΚΤ για το σκοπό αυτό, μπορεί να εκδώσει προσωρινά Ανταλλάξιμο Νόμισμα προς το Ευρώ (ΑΝΕ), με τεχνογνωσία που ήδη είναι εγκατεστημένη στο Χολαργό.

Τα ΑΝΕ (Exchangeable Currency for Euro, ECE), θα ισούνται με 0,5, 1, 2, 5, 10, 20, 40 ευρώ και με αυτά θα καταβάλλονται οι μισθοί, οι συντάξεις και πληρωμές προς το εσωτερικό της χώρας.

Οι κάτοχοι των ΑΝΕ θα μπορούν να αγοράζουν είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ευρείας κατανάλωσης και θα πληρώνουν τους τρέχοντες λογαριασμούς και υποχρεώσεις τους.

Για τις αναγκαίες εισαγωγές θα χρησιμοποιούνται συναλλαγματικά διαθέσιμα, εισπράξεις από εξαγωγές, τον τουρισμό όπως και διακρατικές συμφωνίες.

Η λύση του ιδιόμορφου αυτού διπλού νομίσματος για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αποτελεί μια εφικτή και αποτελεσματική διέξοδο για να ανοίξουν οι τράπεζες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ανάλογα με τη νέα πορεία των διαπραγματεύσεων που δεν πρέπει να ξεπεράσει χρονικό διάστημα πέραν της μιας εβδομάδας, η ελληνική κυβέρνηση θα προωθήσει εναλλακτικά σενάρια που υπάρχουν και είναι στη διάθεσή της.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr