Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Προεκλογικές προφητείες

Προεκλογικές προφητείες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα προεκλογικά τερτίπια δεν αποτελούν χαρακτηριστικό ιδίωμα μόνο των Ελλήνων πολιτικών. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και ιδιαίτερα οι οπαδοί της λιτότητας και της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης, επιχειρούν να θολώσουν τα νερά και να δείξουν διαφορετικό πρόσωπο, πιο κοινωνικό, εν όψει ευρωεκλογών.

Παράδειγμα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος πριν λίγες μέρες μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε ναι μεν αντίθετος στις πολιτικές που εστιάζουν μόνο στη λιτότητα, αλλά όταν έφτασε στο δια ταύτα συμφώνησε και στήριξε τις πολιτικές της Άνγκελας Μέρκελ, λέγοντας «όχι» στην «κοινοτικοποίηση του χρέους μέσω ευρω-ομολόγων», προϋπόθεση αναγκαία κατά την επικρατούσα διεθνώς άποψη -πλην Γερμανών και συμμάχων τους- για την βιωσιμότητα του ελληνικού, και όχι μόνο, δημοσίου χρέους.

Και ενώ ο κ. Γιούνκερ ως εκφραστής του ΕΛΚ , αρνείται στοιχειώδεις ενέργειες για τη σωτηρία της χώρας μας, από την άλλη προβαίνει σε ανέξοδες δηλώσεις όπως « Αν υλοποιούσαμε στη Γερμανία ή στη Γαλλία τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, θα είχε γίνει εξέγερση στη βόρεια Ευρώπη».

Με τα ψεύτικα λόγια, όμως, τα προβλήματα των λύνονται. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας , ακόμη και τώρα λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, εξακολουθούν να εθελοτυφλούν και εμμένουν σε μια συνταγή, αυτή της λιτότητας, που δεν επέφερε ούτε πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Δυστυχώς οι ευρωπαίοι ηγέτες, ειδικότερα της Κεντροδεξιάς, δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι οι πολιτικές που επέβαλαν στην Ελλάδα απέτυχαν παταγωδώς. Και δεν θα μπορούσαν άλλωστε να πετύχουν, αφού ήταν και είναι εστιασμένες στην δημοσιονομική λιτότητα, στις απολύσεις, στην υπερφορολόγηση, χωρίς κανένα ίχνος αναπτυξιακής διάστασης και κυρίως χωρίς κανένα στίγμα ουσιαστικής μεταρρύθμισης προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με βάση τα εθνικά τους συμφέροντα ο καθένας και μάλιστα κάποιοι απ αυτούς ομαδοποιούνται κάτω από την Γερμανική σημαία για την προάσπιση των συμφερόντων των ομαδοποιημένων χωρών τους.

Αρνούνται εμπράκτως να κάνουν ουσιαστικές κινήσεις προς την πλήρη ευρωπαϊκή ενοποίηση , που θα μπορούσε άμεσα να βάλει το σύνολο της ευρωζώνης στο δρόμο της ανάπτυξης.

Αρνούνται την ουσιαστική τραπεζική ενοποίηση που θα παρείχε ρευστότητα στην αγορά, αρνούνται την ομογενοποίηση των χρεών των κρατών μελών της ΕΕ, αρνούνται την έκδοση ευρωομολόγου, αρνούνται μια κοινή φορολογική πολιτική.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Γιατί καθημερινά τα προβλήματα διογκώνονται και μαζί τους δυναμώνουν οι κοινωνικές αντιδράσεις , αφού αποδείχτηκε ότι τόσο η χώρα μας όσο και οι άλλες χώρες του νότου που ακολούθησαν κατά γράμμα τις πολιτικές λιτότητας αντί να βγουν από την κρίση βυθίστηκαν βαθύτερα στην ύφεση και την κοινωνική εξαθλίωση.

Ας πρυτανεύσει επιτέλους η κοινή λογική στους ευρωπαίους και ας ακολουθήσουν άλλες συνταγές που μπορεί να αποδειχτούν επιτυχείς.

Σε διαφορετική περίπτωση ίσως αποδειχτούν προφητικά τα λόγια του κ. Γιούνκερ περί εξέγερσης αλλά όχι στη βόρεια αλλά στη νότια Ευρώπη.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr