Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Θεμιστοκλής Μπάκας
Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Παγκόσμιο ρεκόρ διατήρησης της κρίσης

Παγκόσμιο ρεκόρ διατήρησης της κρίσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Οικονομική Κρίση,

Η ελληνική κτηματαγορά καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ διατήρησης της κρίσης, το νέο έτος θα αποτελέσει την όγδοη χρονιά συνεχόμενης πτώσης στις τιμές των ακινήτων.

Φως στο τούνελ θα προκύψει μετά από το 2018, όταν θα αρχίσει να σταθεροποιείται η κατάσταση και οι ζητήσεις θα προέρχονται από ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να καλύψουν τη στεγαστική τους ανάγκη.

Το προφίλ των ενδιαφερόμενων σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ του 2006-2007, πρωταρχικό στόχο αποτελεί πλέον η τιμή ευκαιρία σε συνάρτηση με το μελλοντικό κέρδος μετά από 5-6 χρόνια και όχι η κάλυψη της ανάγκης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ιδιοκτητών σήμερα είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν το ακίνητό τους σε μια καλή τιμή για να αποταμιεύσουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό καταβάλλοντας βέβαια όλους τους νόμιμους φόρους.

Τα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση είτε μέσω ιδιωτικών αγγελιών, είτε με ανάθεση σε μεσιτικά γραφεία ξεπερνούν τις 250.000 ιδιοκτησίες, ενώ με την έναρξη των πλειστηριασμών θα καταγραφεί μια επιπλέον πτώση της τάξεως του 8-15% ανάλογα πάντα με τα ακίνητα που θα αποφασίσει το εκάστοτε τραπεζικό ίδρυμα να διαθέσει, διότι το μεγαλύτερο μερίδιο είτε έχει ήδη πουληθεί σε fund, είτε διαπραγματεύεται.

Η άτακτη φοροεισπρακτική πολιτική, οδηγεί στη ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας επινοώντας συνεχώς νέα εισπρακτικά μέτρα, αναμένουμε σύντομα να επιβληθεί φόρος βάση της ενεργειακής κλάσης των ακινήτων ξεκινώντας από τα ακίνητα που είναι μισθωμένα και ήδη διαθέτουν ενεργειακό πιστοποιητικό για την πραγματοποίηση της μίσθωσης.

Ενώ αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στο Ν (4146/2013) όπου οι επενδυτές τρίτων χωρών έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μόνιμη άδεια διαμονής με πενταετή ανανέωση εφόσον αγοράσουν ακίνητο άνω των 250.000€, το ποσό της αξίας του ακινήτου θα αυξηθεί στις 330.000€, ενώ ευελπιστούμε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις και οι δυνατότητες κερδοσκοπίας που έχουν παρατηρηθεί από την ημέρα θέσπισης.

Η Ελληνική κτηματαγορά, αποτελεί το μόνο οικονομικό μοντέλο παγκοσμίως που αντί να στηριχτεί και να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συνδεδεμένη άμεσα με την αύξηση του τουρισμού δίνοντας κίνητρα επένδυσης και σαφή σταθερά οικονομικά μοντέλα ανάπτυξης, αποτελεί το μαγνήτη άτακτων φοροεισπρακτικών μέτρων της εκάστοτε κυβέρνησης που το μόνο αποτέλεσμα, έχουν να πληγούν οι αξίες των ελληνικών ιδιοκτησιών και την απομάκρυνση κάθε σοβαρής επένδυσης.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση αναλύοντας τα δεδομένα των τελευταίων ετών, έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει ένα σταθερό μοντέλο με ορίζοντα τουλάχιστον 10ετίας που θα αποτελέσει βάση ανάπτυξης της ιδιοκτησίας, της κτηματαγοράς αλλά και όλων των εμπλεκόμενων επαγγελμάτων που αριθμούν πάνω από 3.000.

Απαιτείται πλέον επιτακτικά η συλλογική και άμεσα αποτελεσματική αλληλεπίδραση όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών και μη φορέων.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr