Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολλανδία: Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία δεν χάνει τον θρόνο εάν παντρευτεί γυναίκα

Ολλανδία: Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία δεν χάνει τον θρόνο εάν παντρευτεί γυναίκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη χώρα που πρώτη νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων το 2001, η Ολλανδή πριγκίπισσα του θρόνου, Αικατερίνη Αμαλία έχει το δικαίωμα να παντρευτεί ένα άτομο ιδίου φύλου χωρίς να χάσει το δικαίωμά της στον θρόνο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με το Reuters.

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία της Ολλανδίας είναι η διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, που αποτελείται από τις χώρες της Ολλανδίας, του Κουρασάο, της Αρούμπα, και του Αγίου Μαρτίνου.

Είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Γουλιέλμου Αλέξανδρου και της βασίλισσας Μάξιμα.

Ο πατέρας της ανέβηκε στο θρόνο στις 30 Απριλίου 2013, μετά από την παραίτηση της βασίλισσας Βεατρίκης.

Η προσωπική ζωή της πριγκίπισσας δεν είναι γνωστή.

Το καλοκαίρι επέλεξε να παραιτηθεί από το δικαίωμά της στο επίδομα των 1,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για προσωπικά έξοδα.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας απάντησε με γραπτή δήλωση προς το κοινοβούλιο, στα ερωτήματα που γεννήθηκαν από την κυκλοφορία, του βιβλίου «Αμαλία, το καθήκον σε καλεί».

Το βιβλίο αυτό υποστηρίζει ότι οι παλιοί νόμοι φαίνεται να αποκλείουν την πιθανότητα να ανέβει στον θρόνο ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο/η διάδοχος του θρόνου μπορεί επίσης να παντρευτεί ένα άτομο του ίδιου φύλου», όπως γράφει ο πρωθυπουργός.

«Συνεπώς, το υπουργικό συμβούλιο δεν βλέπει κανέναν λόγο για τον οποίο ένας/μια διάδοχος του θρόνου ή ο Βασιλιάς θα έπρεπε να παραιτηθεί εάν ήθελε να παντρευτεί άτομο του ίδιου φύλου».

Σε αντίθεση με τους κανονικούς γάμους, οι βασιλικοί γάμοι χρειάζονται την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Μέλη του ολλανδικού βασιλικού οίκου έχουν κατά καιρούς εγκαταλείψει τη θέση τους στη σειρά διαδοχής για να παντρευτούν κάποιον χωρίς άδεια.

Ο Ρούτε έγραψε ότι ένα ζήτημα μόνο παραμένει άλυτο: πώς ένας γάμος ομοφυλοφίλων θα επηρεάσει τη μετέπειτα διαδοχή στο θρόνο.

Αλλά, όπως λέει, δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να το αποφασίσουμε τώρα.

«Απλώς είναι κάτι που εξαρτάται πολύ από τα γεγονότα και τις συνθήκες της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως μπορείτε να δείτε κοιτάζοντας πίσω στο πώς μπορεί να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο με την πάροδο του χρόνου», ανάφερε ο πρωθυπουργός.

Πάντως, σύμφωνα με μελέτη του 2012 του Πανεπιστημίου Γκεντ, η βασιλική οικογένεια είναι πιο πολυέξοδη μοναρχία σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Δημαρχείο της Αθήνας ο πρώτος γάμος γυναικών στην Ελλάδα (βίντεο)

Ο τζιχαντιστής Κύριλλος Μόσχας είπε «η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της»

Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην Ελλάδα – Αυτό είναι το ζευγάρι

Το Ιράν φυλάκισε την Ελχάμ Τσουμπντάρ για «διαφθορά στη γη από διάδοση της ομοφυλοφιλίας»

Ο Μακρόν θέλει να στείλει ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα να πολεμήσουν τους Ρώσους – Το ΝΑΤΟ αρνείται και στη Γαλλία τον αποδοκιμάζουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr