Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προληπτικός έλεγχος σε αερόσακους σε 40.000 Toyota στην Ελλάδα

Προληπτικός έλεγχος σε αερόσακους σε 40.000 Toyota στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για TOYOTA, Ανάκληση Αυτοκινήτου, Αυτοκίνητο,

Η Toyota Ελλάς A.B.E.E., εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Toyota, μοντέλα Yaris, Corolla, RAV4 και Hilux.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά 39.334 οχήματα, παραγωγής από 15 Φεβρουαρίου 2003 έως 30 Ιουλίου 2007, εκ των οποίων τα 31966 (Yaris και Corolla) αφορούν στον αερόσακο του συνοδηγού ενώ 7948 (RAV4, Hilux και Yaris) στον αερόσακο οδηγού (580 οχήματα αφορούν και στον αερόσακο του οδηγού και του συνοδηγού).

Στα εμπλεκόμενα οχήματα για τον αερόσακο συνοδηγού, ενδέχεται, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου να μην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών. Πιο συγκεκριμένα οι πυροκροτητές των αερόσακων συνοδηγού «ενός σταδίου» συγκεκριμένων μοντέλων (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI) ενδέχεται, λόγω της κατασκευής τους, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Για τα οχήματα που εμπλέκονται στον έλεγχο για τον αερόσακο του οδηγού, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο «ενός σταδίου» ενδέχεται λόγω της κατασκευής των αερόσακων μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους. Ως εκ τούτου είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να διαρραγεί αυξάνοντας την πιθανότητα διαμελισμού. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος.

Οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τesla: Ανακαλεί δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας

Ξάνθη: Καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας- Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα

Αχαΐα: Θρίλερ με απανθρακωμένη σορό 46χρονου επιχειρηματία στο δάσος Κουνουπελίου

ΑΔΜΗΕ: Αναπτύσσει δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Υπάλληλοι της Tesla έκαναν «πλάκα» με ευαίσθητα βίντεο πελατών από κάμερες οχημάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr