Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενισχυμένα τα έσοδα και η κερδοφορία του ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο

Ενισχυμένα τα έσοδα και η κερδοφορία του ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΟΠΑΠ,

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του ΟΠΑΠ στο α’ τρίμηνο 2018 αυξήθηκαν κατά 5,1% σε €377,3εκ. έναντι €358,9εκ. το α’ τρίμηνο 2017.

Η αύξηση των εσόδων αποδίδεται στις ισχυρές επιδόσεις των παιχνιδιών στοιχηματισμού και στη συνεισφορά των VLTs παρά την έλλειψη ευνοϊκών jackpot στο ΤΖΟΚΕΡ

Το μικτό κέρδος από παιχνίδια στο α’ τρίμηνο 2018 αυξήθηκε κατά 4,9% σε €147,9εκ έναντι €141,0 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2017, κατά αντιστοιχία με το ρυθμό αύξησης των εσόδων.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 11.1% και διαμορφώθηκαν σε €87,2εκ. το α’ τρίμηνο 2018, έναντι €78,5εκ. το α’ τρίμηνο 2017.

Η ανωτέρω αύξηση ήταν απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης όλων των κατηγοριών εξόδων, παρά τις αυξημένες δαπάνες για την υλοποίηση του έργου του τεχνολογικού μετασχηματισμού και της παράλληλης εγκατάστασης νέων VLTs, SSBTs και την ανάπτυξη της νέας online πλατφόρμας.

Τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου 2018 ανήλθαν σε €39,9εκ., αυξημένα κατά 20,0% έναντι των καθαρών κερδών α’ τριμήνου 2017 ύψους €33,2εκ., κυρίως λόγω αυξημένης λειτουργικής κερδοφορίας και χαμηλότερης φορολογίας σε σχέση με πέρυσι.

«Στο πρώτο τρίμηνο καταγράφηκε αύξηση τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και κερδοφορίας, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε να κεφαλαιοποιεί τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2017.

Τα παιχνίδια αθλητικού στοιχηματισμού και τα παιγνιομηχανήματα (VLTs) σημείωσαν θετικές επιδόσεις, ενώ το νέο πλαίσιο συνεργασίας με τους πράκτορές μας συνέβαλε στην επίτευξη απτών θετικών αποτελεσμάτων” δήλωσε ο Διευθύνοντας Συμβούλος του OΠΑΠ Νταμιάν Κόουπ.

Και συμπλήρωσε λέγοντας τα εξής:”Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου μας, με μερικές εκατοντάδες νέα πρακτορεία OΠΑΠ να ανοίγουν κατά τη διάρκεια του 2018.

Το πρόγραμμα μας για τον μετασχηματισμό του ρόλου της τεχνολογίας εισέρχεται στην τελική του φάση, καθώς σκοπεύουμε να έχουμε ολοκληρώσει τη μετάβαση όλων των κύριων τεχνολογικών πλατφορμών στα πρακτορεία μας και την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας για το διαδίκτυο, έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2018.

Η εγκατάσταση νέων προϊόντων, ιδιαίτερα των VLTs και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), συνεχίζεται, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός πιο ισορροπημένου προϊοντικού χαρτοφυλακίου. Ωστόσο, στο εξωτερικό περιβάλλον, το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας συνεχίζει να επηρεάζεται από τις μακροοικονομικές προκλήσεις.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, καθώς – μεταξύ άλλων – ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας τον ερχόμενο μήνα. Στον OΠΑΠ παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων μας, με γνώμονα την πραγματοποίηση του Οράματος 2020».

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών από αριθμολαχεία μειώθηκαν κατά 15,4% στα €188,7εκ. το α’ τρίμηνο του 2018, έναντι €223,1εκ. το α’ τρίμηνο 2017, κυρίως λόγω των μη ευνοϊκών jackpots του ΤΖΟΚΕΡ, και σε μικρότερο βαθμό στην ήπια πτώση του ΚΙΝΟ.

Σημειώνεται ότι στο α’ τρίμηνο του 2017, το jackpot των €16εκ. έφερε σωρευτικά €38εκ. καθαρά έσοδα προ εισφορών, ενώ το υψηλότερο jackpot που σημειώθηκε στο α’ τρίμηνο του 2018 ανήλθε σε €5,6εκ. συνεισφέροντας μόλις €11εκ. καθαρά έσοδα προ εισφορών.

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών των παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού ανήλθαν σε €107,4εκ. το α’ τρίμηνο 2018 έναντι €95,4εκ. το α’ τρίμηνο 2017 αυξημένα κατά 12,6% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στη σημαντική επίδοση των virtual games και την αυξανόμενη συνεισφορά των SSBTs, που αντισταθμίστηκαν μερικώς από την κάμψη του Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία.

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών από Σκρατς & Λαχεία ανήλθαν στο α’ τρίμηνο του 2018 σε €37,8εκ. έναντι €38,5εκ. το α’ τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας οριακή πτώση.

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών του α’ τριμήνου 2018 από τα VLTs διαμορφώθηκαν σε €43,4εκ. έναντι €1,9εκ. το α’ τρίμηνο του 2017. Ο αριθμός των εγκατεστημένων VLTs ανήλθε σε 11.519 στο τέλος του α’ τριμήνου, ενώ παραμένει ο στόχος για περίπου 20.000 VLTs σε λειτουργία στο τέλος του 2018.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα – Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Την Παρασκευή στις 21.00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ

Το Eurojackpot μοιράζει 115 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Παρασκευής – Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα – Το Eurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr