Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

World of Difference 2019: Με πρωταγωνιστή την τεχνολογία, το Ίδρυμα Vodafone και 10 νέοι από όλη την Ελλάδα πάνε τον κόσμο μπροστά

World of Difference 2019: Με πρωταγωνιστή την τεχνολογία, το Ίδρυμα Vodafone και 10 νέοι από όλη την Ελλάδα πάνε τον κόσμο μπροστά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Vodafone,

Μετά τον περσινό και εξαιρετικά επιτυχημένο 8ο κύκλο που είχε ως αποτέλεσμα να επωφεληθούν πάνω από 250.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα και να ευαισθητοποιηθούν πάνω από 600.000 άτομα γύρω από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που τέθηκαν στο επίκεντρο των περσινών συμμετεχόντων σε αντίστοιχους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, το Πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone είναι και πάλι εδώ.

Φέτος, το World of Difference εισέρχεται σε μια νέα εποχή και φιλοδοξεί να πάει τον κόσμο μπροστά, με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Με όπλα τους τις γνώσεις τους και το πάθος τους για την τεχνολογία και, αναμφισβήτητα, τη διάθεσή τους για κοινωνική αλλαγή, 10 νέοι ηλικίας 18-35 ετών θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εργαστούν για ένα εξάμηνο στον ΜΚΟ της επιλογής τους, συνεισφέροντας ουσιαστικά με τις ιδέες και τη δράση τους στο έργο του, ενώ ο μισθός και οι εργοδοτικές ασφαλιστικές τους εισφορές θα καλύπτονται πλήρως από το Ίδρυμα Vodafone.

Μετά το πέρας του εξαμήνου, το έργο τους θα έχει δώσει λύσεις σε πρακτικά ζητήματα που αποτελούν πρόκληση γι’ αυτούς τους οργανισμούς και θα προσφέρει άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη ανακούφιση σε ακόμα περισσότερες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας μας.

Και σε προσωπικό επίπεδο, ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα έχουν εξέλθει από μια δημιουργική περίοδο που όμοιά της ενδεχομένως να μην έχουν ξαναζήσει, γεμάτοι εφόδια και εμπειρίες που θα αποδειχθούν καίριας σημασίας για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον 9ο κύκλο του προγράμματος θα πρέπει, εκτός από το πάθος τους για προσφορά και την ταύτισή τους με έναν κοινωνικό σκοπό, να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας στο project που θα υλοποιήσουν, βελτιώνοντας παράλληλα τον τρόπο δράσης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της επιλογής τους. Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Vodafone αναζητά νέους ανθρώπους που έχουν τεχνολογικές γνώσεις και διαθέτουν εμπειρία σε τεχνολογικό περιβάλλον ή έχουν πάθος με την τεχνολογία και ξέρουν να αξιοποιούν ψηφιακά εργαλεία ή ακόμα και νέους που μπορεί τα τυπικά τους προσόντα να μην σχετίζονται με την τεχνολογία, επιθυμούν όμως να δουλέψουν σε έναν τεχνολογικό Οργανισμό με κοινωφελή σκοπό.

Με λίγα λόγια, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να επιλέξουν τον Οργανισμό για τον οποίο επιθυμούν να εργαστούν και να σκεφτούν το project που θα ενισχύσει τη δράση του αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ΜΚΟ ώστε να λάβουν τη στήριξή του για τη συμμετοχή τους και να καταλήξουν από κοινού στις αρμοδιότητες, το σχέδιο δράσης και το χρονοδιάγραμμα της επίτευξης στόχων για την εξάμηνη διάρκεια του προγράμματος.

Στην αίτηση συμμετοχής τους θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να παρουσιάσουν στοιχεία –ποσοτικά και ποιοτικά- που θα δείχνουν ότι το έργο τους θα έχει κοινωνικό αντίκτυπο αλλά και θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του οργανισμού.

«Στην πρώτη και βασική φάση της αξιολόγησης κρίνουμε αποκλειστικά τις αιτήσεις συμμετοχής, επομένως οι ενδιαφερόμενοι πρέπει στην αίτησή τους να αποτυπώσουν όλο τους το ενδιαφέρον και το πάθος γι’ αυτό που επιθυμούν να κάνουν, τις ικανότητες που έχουν για να το πετύχουν, όπως επίσης θα πρέπει να μας εξηγήσουν, στοιχειοθετημένα, πώς θα φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και τι αντίκτυπο θα έχει το έργο τους.

Επίσης, θα πρέπει να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι έχουν καλή γνώση του οργανισμού και των στόχων του, ότι κατανοούν τα κοινωνικά θέματα με τα οποία καταπιάνεται, καθώς και να εξηγήσουν με ποιο τρόπο η δική τους εργασία, θα συνεισφέρει, με τη δύναμη της τεχνολογίας, στην επίτευξη των στόχων αυτών» επισημαίνει η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρουν στο https://bit.ly/2zHXW8R. Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει τα μεσάνυχτα της 14ης Οκτωβρίου.

Άλλη μια συναρπαστική χρονιά για το World of Difference μόλις ξεκίνησε!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Vodafone Posidonia: Για την προστασία των υποθαλάσσιων λιβαδιών της Ποσειδωνίας

Στα καταστήματα Vodafone χειμερινές εκπτώσεις σε συσκευές τελευταίας τεχνολογίας

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΑΔAΕ θα ελέγξει τις εταιρείες κινητής – Ζητάει στοιχεία και από τον Τσίπρα

Κυβερνοεπίθεση κατά της Vodafone «παραλύει» την Πορτογαλία

27χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια τηλεργασίας στη Θεσσαλονίκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr