Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: Στα χέρια της αστυνομίας ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών

Κρήτη: Στα χέρια της αστυνομίας ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κρήτη,

Έξι άτομα μέλη κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβιαστών έχει συλλάβει από το μεσημέρι η Αστυνομία καταφέρνοντας έτσι να εξαρθρώσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα κακοποιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ, ενώ σε βάρος των ιδιωτών προσεγγίζει τα 14 εκ. ευρώ.

“Εγκέφαλος” σύμφωνα με τις αρχές είναι 44χρονος επιχειρηματίας από το Ηράκλειο που όμως εμφανιζόταν ως ανεπάγγελτος, είχε εκτελεστικά μέλη του βραχίονα αλλά και τον απαραίτητο… δικηγόρο που αναλάμβανε την γραφειοκρατία.

Στα δίχτυα της εγκληματικής οργάνωσης είχαν πέσει δεκάδες θύματα, ο αριθμός των οποίων ολοένα και αυξάνεται όσο ξετυλίγεται η υπόθεση.

Όπως αποκαλύπτει το CretaLive το κύκλωμα λειτουργούσε ως εξής:

Αρχικά χαρτογραφούσε εταιρίες σε όλη την Κρήτη που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και χρέη.

Στη συνέχεια επέλεγαν συνήθως ανυποψίαστους πολίτες που λόγω της θέσης και των διασυνδέσεων των μελών της οργάνωσης, τους εμπιστεύονταν κι έμπαιναν εκείνοι μπροστά προκειμένου να τις εξαγοράσουν και να τις αποκτήσουν.

Με κόλπα και μεθοδεύσεις – πολλές φορές ερήμην των παρένθετων επιχειρηματιών – τους φόρτωναν τα χρέη των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων και οι επιτήδειοι έβαζαν στην τσέπη τα κέρδη, τα πάγια κεφάλαια και το υγιές κομμάτι των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έφτασε στην υπόθεση όταν κάποια από τα θύματα διαπίστωσαν το μέγεθος της απάτης και κατήγγειλαν τα πρώτα περιστατικά. Τότε άρχισαν οι αστυνομικοί να παρακολουθούν μέρα και νύχτα τα τηλέφωνα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και έπειτα από μήνες συλλογής στοιχείων έφτασε η ώρα των συλλήψεων.

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις αναζητά όμως ακόμα δύο αδέρφια που βρίσκονται στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr