Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Που σκόπευε να «χτυπήσει» ο συλληφθείς συνεργός του Μαζιώτη

Που σκόπευε να «χτυπήσει» ο συλληφθείς συνεργός του Μαζιώτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο Γιώργος Πετρακάκος, ο φερόμενος ως συνεργός του καταδικασμένου Νίκου Μαζιώτη.

Έπειτα από κινηματογραφική επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, ο Γιώργος Πετρακάκος, συνελήφθη έξω από το διαμέρισμα που διέμενε στο κέντρο του Βόλου.

Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του, προκειμένου να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω. Ο Πετρακάκος «έπεσε» στα χέρια της αντιτρομοκρατικής τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι μαζί με τη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά, χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση.

Σχεδίαζε νέα ληστεία

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν από τις έρευνες σε σπίτια και αποθήκες, εκτιμούν ότι ο Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι συνεργός του καταδικασμένου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, σχεδίαζε νέο μεγάλο «χτύπημα.

Ο Γιώργος Πετρακάκος φαίνεται ότι σχεδίαζε επιμελώς μια νέα μεγάλη ληστεία σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, καθώς είχε κρύψει πέντε αυτοκίνητα, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν προκειμένου να διαφύγει.

Άλλωστε, ο Πετρακάκος είχε έφεση στην κλοπή αυτοκινήτων, καθώς ένα από αυτά, που είχε κλέψει το 2006 από από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης, είχε χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά.

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ έβαλε τέλος στα όποια σχέδια του, ενώ τώρα οι έρευνες επικεντρώνονται στα αυτοκίνητα και στον οπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή του.

Τι βρήκε η αντιτρομοκρατική στο σπίτι του Πετρακάκου

Αυτή τη στιγμή από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στον Βόλο. Συγκεκριμένα, σε μια οικία, σε μια αποθήκη και ένα λυόμενο. Επίσης, εξετάζεται εξονυχιστικά ένα σπίτι στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ «σκανάρουν» και μια αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας

Προ τον παρόν η ΕΛ.ΑΣ έχει βρει:

• πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV και πιστόλι GLOCK
• φορητός υπολογιστής (laptop)
• τρεις καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες)
• δύο πλαστές ταυτότητες και πλαστό δίπλωμα με φωτογραφίες του Πετρακάκου Γεωργίου
• κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Γιώργος Πετρακάκος συνελήφθη σε δρόμο μαζί με μία γυναίκα, στο κέντρο του Βόλου, λίγο μετά την έξοδό τους από διαμέρισμα πολυκατοικίας που φέρεται να το είχε νοικιάσει, με πλαστή ταυτότητα, η φίλη του.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, η σύντροφός του είναι αδελφή του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και τη δολοφονία του οδηγού ταξί.

Μαζί του συνελήφθησαν, επίσης, και δύο άντρες, ηλικίας 35 και 27 ετών, για υπόθαλψη, οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό, διέμεναν σε ξενοδοχείο στην παραλία το Βόλου, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει ο Πετρακάκος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Συνελήφθη 43χρονη για κλοπές – Τραυμάτισε μια νοσηλεύτρια και έναν αστυνομικό

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Εξάρχεια: Ο ένας λήστευε γυναίκα κι ο άλλος προσπάθησε να τη βιάσει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr