Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεσσαλονίκη: Λουκέτο σε γνωστή ταβέρνα που δεν έκοβε αποδείξεις

Θεσσαλονίκη: Λουκέτο σε γνωστή ταβέρνα που δεν έκοβε αποδείξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρώτο λουκέτο στο νομό Θεσσαλονίκης μετά από την υπογραφή της διάταξης για άμεσο κλείσιμο των καταστημάτων που φοροδιαφεύγουν, μπήκε σε γνωστή ταβέρνα στην Περαία.

Μετά από φορολογικούς ελέγχους των κλιμακίων επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ο νόμος ενεργοποιήθηκε και σήμερα σφραγίστηκε η ταβέρνα, η οποία και θα παραμείνει κλειστή για το επόμενο 48ωρο, αφού ο ιδιοκτήτης δεν έκοβε αποδείξεις.

Όπως επισημάνθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του ελέγχου το βράδυ της Παρασκευής, υπήρχαν 30 διαφορετικές παρέες εντός του καταστήματος και δεν είχε κοπεί ούτε μια απόδειξη.

Το πρόστιμο είναι μόνο η αρχή

Πάντως, όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι επιχειρηματίες είναι ότι το πρόστιμο είναι μόνο η αρχή, αφού μπορεί να μην είναι υπέρογκο -ξεκινά από 250 ευρώ και διαμορφώνεται στο μισό του ΦΠΑ που δεν αποδίδει ο επιχειρηματίας- αλλά το γεγονός ότι η επιχείρηση μπαίνει στο «στόχαστρο» και ελέγχεται η φορολογική της συμπεριφορά.

Τονίστηκε δε ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση και θα διενεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έμφαση θα δίνεται στις τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή οι ελεγκτές θα προχωρούν στην επιβολή λουκέτου για 48 ώρες, στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Θεσσαλονίκη: Αφγανή πρόσφυγας κατήγγειλε ότι τη βίασε 29χρονος που θα τη φιλοξενούσε

Θεσσαλονίκη: Αλβανός βίαζε κι έδερνε την 28χρονη Αλβανίδα σύζυγό του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr