Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ληστές στη Λάρισα έκοβαν με μαχαίρι το πρόσωπο 91χρονης γιαγιάς πριν τη σκοτώσουν με γροθιές

Ληστές στη Λάρισα έκοβαν με μαχαίρι το πρόσωπο 91χρονης γιαγιάς πριν τη σκοτώσουν με γροθιές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαρτυρικός αποδείχθηκε ο θάνατος που είχε η 91χρονη γιαγιά από τη Λάρισα που -σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση- βασανίσθηκε από αδίστακτους δολοφόνους προτού πεθάνει από γρονθοκοπήματα στο κεφάλι.

Μια ιατροδικαστική έκθεση που περιγράφοντας την αιτία θανάτου της υπερήλικης γυναίκας επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα με πιθανότερο κίνητρο τη ληστεία.

Το νέο στοιχείο, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή που έκανε χθες το πρωί τη νεκροτομή, είναι πως η 91χρονη έφερε στο κεφάλι «επιφανειακές διασχίσεις» από «νύσσον και τέμνον όργανο», δηλαδή οι άνανδροι ληστές τής προκαλούσαν πληγές με μαχαίρι ενόσω ήταν ζωντανή.

Είναι μια γνωστή –από παλαιότερα εγκλήματα– πρακτική σκληρών κακοποιών που βασανίζουν τα θύματά τους καθώς δεν πείθονται από τις απαντήσεις ότι δεν διαθέτουν χρήματα, λίρες ή χρυσαφικά στο σπίτι.

Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας προς το παρόν κινείται «στα τυφλά» αφού δεν υπάρχουν μαρτυρίες, καθώς κανείς γείτονας ή συγχωριανός δεν αντιλήφθηκε κάτι, όπως γράφει η «Ελευθερία της Λάρισας».

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βασίζεται πλέον στα αναμενόμενα εργαστηριακά ευρήματα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του οποίου ερεύνησαν τον χώρο, αναζητώντας τυχόν αποτυπώματα και βιολογικό υλικό που θα βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η είδηση του θανάτου της 91χρονης αποτέλεσε κεραυνό αν αιθρία για τα Βούναινα, με τους κατοίκους να έχουν σοκαρισθεί όχι τόσο από τον θάνατο της συγχωριανής τους όσο από τον τρόπο που δολοφονήθηκε.

Η άτυχη 91χρονη βρέθηκε νεκρή από γειτόνισσές της, προχθές το μεσημέρι, που την αναζητούσαν, καθώς είχε μεσημεριάσει και το σπίτι της ήταν κλειστό, ενώ δεν τη συνάντησε ούτε ο πλανόδιος φούρναρης που την προμήθευε ψωμί.

Ανοίγοντας το σπίτι οι γειτόνισσες αντίκρισαν το φρικιαστικό θέαμα, την υπέργηρη γυναίκα να κείτεται νεκρή στο πάτωμα, αιμόφυρτη, δεμένη πισθάγκωνα σε μια καρέκλα.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., με κίνητρο τη ληστεία, έδεσαν με σχοινί στην καρέκλα την άτυχη γυναίκα, που έζησε έναν εφιάλτη μέχρι να ξεψυχήσει.

«Η αιτία θανάτου» όπως δήλωσε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή μετά τη νεκροτομή, «οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση».

Οι αδίστακτοι δολοφόνοι αφού έδεσαν την ανυπεράσπιστη γυναίκα στην καρέκλα, άρχισαν να τη γρονθοκοπούν κυρίως στο πρόσωπο και λιγότερο στο στήθος.

Τα πολλαπλά «βάναυσα χτυπήματα» στο κεφάλι ίσως να έγιναν και με τη χρήση ακαθόριστου θλώντος οργάνου που, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες εκτιμήσεις, μπορεί να ήταν για παράδειγμα και μια σιδερογροθιά.

Από τα χτυπήματα προκλήθηκε «κάταγμα στο κρανίο» σύμφωνα με την κ. Λεονταρή που προκάλεσε την εσωτερική αιμορραγία και κατ΄ επέκταση τον θάνατο.

Η χθεσινή νεκροτομή ωστόσο αποκάλυψε και μια φρικιαστική διάσταση, αφού η άτυχη γυναίκα έφερε στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της, στο ύψος του αυτιού, «πολλές επιφανειακές διασχίσεις» από «νύσσον και τέμνον όργανο», από μαχαίρι δηλαδή.

Οι ληστές, ενόσω ήταν ζωντανή η 91χρονη, τη βασάνιζαν ανοίγοντας πολλές πληγές με μαχαίρι.

Εν ολίγοις, η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει τον μαρτυρικό θάνατο που είχε η ηλικιωμένη γυναίκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ανάλγητες δηλώσεις για τα θύματα των Τεμπών από πρώην βουλευτή της ΝΔ: Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr