Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς δρούσε η χιτλερική οργάνωση Combat 18 – Ο αρχηγός “Τσαμπ” και ο ρόλος του δικηγόρου

Πώς δρούσε η χιτλερική οργάνωση Combat 18 – Ο αρχηγός “Τσαμπ” και ο ρόλος του δικηγόρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με τη δράση των κατηγορουμένων για συμμετοχή τους στην νεοναζιστική οργάνωση Combat 18 περιέχει το διαβιβαστικό έγγραφο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι δρούσε η οργάνωση «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», με τους πυρήνες της να δρουν τις πρωινές ώρες (από τις 02:00 έως τις 04:00 τα ξημερώματα) κατόπιν εντολών και καθοδήγησης, αλλά και παράλληλα ψάχνοντας πολιτικά στηρίγματα.

Απαραίτητο συστατικό της προπαγάνδας της οργάνωσης, οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο των… επιτευγμάτων της, ενώ στόχος της ήταν, όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, να σταματήσουν σιγά σιγά οι επιθέσεις στα «παιδάκια» δηλαδή στα στέκια των αντιεξουσιαστών και να μπει πλώρη για το Δημόσιο.

Τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από το 90σέλιδο διαβιβαστικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, δείχνουν ότι η οργάνωση συστήθηκε το 2010 και έχει μέχρι σήμερα αναλάβει την ευθύνη τουλάχιστον 30 ενεργειών, τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο Ίλιον, το Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, τα Πετράλωνα (με στόχο το στέκι Αντίπνοια που είχε χτυπήσει και η Χρυσή Αυγή), τα Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη. Από την δράση της δεν είχαν «ξεφύγει» ούτε τα γραφεία τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξάρθρωση των ΑΜΕ, άρχισε από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα άνδρα, στο 1014 της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος έδωσε 5 ονόματα εμπλεκομένων και τριών ακόμη προσώπων, αλλά και αριθμούς τηλεφώνων. Αμέσως, οι Αρχές ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων, και άρχισαν οι παρακολουθήσεις.

Από αυτές προέκυψαν οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη μίας δομημένης οργάνωσης, με ρόλους, με σκοπό την διάπραξη Κακουργηματικών πράξεων.

Οι συνομιλίες

Από τις παρακολουθήσεις προκύπτει:

Επαφή με πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Λύκος» από την Χρυσή Αυγή.

Κατοπτεύσεις χώρων (μάλιστα υπάρχει και προβληματισμός σε μία συνομιλία για το εάν θα χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο ή μηχανάκι και προτιμήθηκε το πρώτο γιατί θα έπαιρναν μαζί τους και ένα 10λιτρο μπετόνι.

Επικοινωνία με αρχηγό ο οποίος συναινεί να φύγουν από συγκεκριμένο χώρο για να μην εντοπιστούν.

Μετά από κάθε δράση, αποστέλλεται βίντεο σε κάποιον που ονομάζουν «άλλο» και φέρεται ως υψηλόβαθμος.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό:

Η ΑΜΕ λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, καθόριζε στόχους, έδινε οδηγίες στα μέλη, ανέθετε ρόλους, παρείχε νομική προστασία στα μέλη της.

Ο φερόμενος ως αρχηγός είχε το ψευδώνυμο «Τσάμπ».
Στον εμπλεκόμενο δικηγόρο είχε δοθεί η εντολή να δημιουργήσει σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.

Στις ομολογίες τους υποστηρίζουν ότι τα μέλη τους υπηρετούν μονάχα την οργάνωση και κανέναν άλλον και πως δεν έχουν αρχηγό.

Μιλώντας στην αστυνομία ο «Τσάμπ» αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση, από το 2010, υποστηρίζοντας ότι μέχρι και σήμερα έχει το ρόλο του συντονιστή και όχι του αρχηγού.

Ο ρόλος του συντονιστή είναι, να συντονίζει το οπτικοακουστικό υλικό που λάμβανε από διάφορα άτομα του εθνικιστικού χώρου, και αποφάσιζε ποιο θα αναρτηθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr