Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρίσιμες οι ώρες για τον 52χρονο που πυροβολήθηκε στο σπίτι του – Πού στρέφεται η ΕΛΑΣ

Κρίσιμες οι ώρες για τον 52χρονο που πυροβολήθηκε στο σπίτι του – Πού στρέφεται η ΕΛΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διάρρηξη, Κηφισιά, Ληστεία,

Ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης που πυροβολήθηκε από ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά εισήχθη στη ΜΕΘ μετά από το πολύωρο χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε χθες (2/4) στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Ο άτυχος άνδρας βρίσκεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.

Πλέον, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στραφεί στη σκιαγράφηση του προφίλ των ληστών που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στη μεζονέτα του άτυχου επιχειρηματία, με σκοπό να φτάσουν στα ίχνη τους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο, ώστε αν δουν αν το όπλο είναι «καθαρό» ή όχι, ενώ παράλληλα αναζητούν και ίχνη DNA στο σημείο της πάλης.

Επιπροσθέτως, οι έρευνες αναμένεται να βασιστούν και στην κατάθεση της συζύγου του κ. Σταματιάδη. Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια της, οι δύο άνδρες ήταν μετρίου αναστήματος, φόραγαν μαύρα ρούχα και μιλούσαν καλά ελληνικά. Το τελευταίο στοιχείο ωστόσο δεν αποκαλύπτει την εθνικότητά τους, αφού δεν αποκλείεται να είναι αλλοδαποί που μιλούν καλά ελληνικά.

Αναμένεται επίσης να χρησιμοποιηθούν και τα κυκλώματα παρακολούθησης που διαθέτουν σπίτια και καταστήματα στην περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί το μέσο διαφυγής των δραστών.

Να σημειωθεί ότι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου δεν ήταν τυχαία καθώς οι εισβολείς φέρεται να γνώριζαν ότι το σπίτι δεν διέθετε σύστημα συναγερμού ή κάμερες.

«Μαζί ξυπνήσαμε. Είχαμε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο πίσω του. Είδα τον ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ήταν πολύ απειλητικοί και επιθετικοί.

»Έβριζαν και απειλούσαν σε καλά ελληνικά. Ο σύζυγός μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά τον ληστή. Τότε είδα τον δεύτερο δράστη να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν». Αυτές ήταν οι πρώτες αναφορές της σοκαρισμένης συζύγου του επιχειρηματία, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, λίγο πριν ο 52χρονος μπει στο χειρουργείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr