Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Λαβράκι»: Εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Πώς γινόταν η δουλειά

«Λαβράκι»: Εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Πώς γινόταν η δουλειά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα χέρια της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού έπεσαν τρία από τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, διακινούσε παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο προς την Ιταλία, με ενδιάμεσο σταθμό την Πελοπόννησο.

Για τη σύλληψή τους οργανώθηκε πολυήμερη επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ., σε Αττική και Λακωνία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ στο τελικό στάδιο της επιχείρησης συνεργάστηκαν και τα Αστυνομικά Τμήματα Γυθείου και Σπάρτης, καθώς και τα Λιμεναρχεία Γυθείου και Πύλου.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης από ΕΛ.ΑΣ. και λιμενικό, έγινε λόγος για ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, που «υποδέχονταν» σε σημεία εισόδου κοντά στον ποταμό Έβρο αλλοδαπούς, τους οποίους μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας με τη χρήση επιβατικών οχημάτων.

Στη συνέχεια, τους έκρυβε σε σπίτια ή αποθήκες στην Αττική κι ακολούθως με φορτηγά τούς μετέφερε σε παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου (Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία), όπου διευκόλυνε την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, με προορισμό την Ιταλία, με τη χρήση σκαφών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από 21 έως 23 Νοεμβρίου, απετράπη τελευταία στιγμή, σε συνεργασία με το λιμενικό, η διακίνηση με πλωτό σκάφος αλλοδαπών προς την Ιταλία.

Στη διάρκειά της 46 μετανάστες, που είχαν αποβιβαστεί από φορτηγό σε ορεινή περιοχή κοντά στον οικισμό Βάθειας του δήμου Ανατολικής Μάνης, εντοπίστηκαν σε βραχώδη ακτή, ενώ και το σκάφος μεταφοράς τους εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή Μεσσηνιακής Μάνης.

Εκεί συνελήφθησαν ένας Ρουμάνος και δύο μέλη πληρώματος (Γεωργιανός και Σύριος), ως ο προπομπός, ιδιοκτήτης του σκάφους και καπετάνιος.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, παραλαβή από σημεία εισόδου, προώθηση στο εσωτερικό της χώρας, εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη και πρόκληση ναυαγίου, πράξεις από τις οποίες μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή.

Συγκατηγορούμενοί τους για τα ίδια αδικήματα είναι Έλληνας κι αλλοδαπός, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση άλλων επτά μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αποθήκες κι οχήματα, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το πλωτό σκάφος και βοηθητική λέμβος, φορτηγό, δύο επιβατηγά αυτοκίνητα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, κινητό τηλέφωνο με θερμική κάμερα, χάρτες, πλοηγοί (GPS) τελευταίας τεχνολογίας και 3.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr